Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Medveotthonban az oroszlánok

2019. augusztus 2., péntek, Magazin

A Veresegyházi Medveotthonban lelt végleges otthonra tíz romániai cirkuszi oroszlán. A nyolc felnőtt és két kölyök oroszlán Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehette birtokba.

Kuli Bálint, a Veresegyházi Medveotthon igazgatója az oroszlánok bemutatkozása alkalmából az MTI-nek elmondta, hogy az állatok egy román vándorcirkusz „fellépői” voltak, és a nagyragadozók cirkuszi bemutatásának ottani tiltása miatt kerültek Érdre. Ott azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be őket. Az állatokat vasárnap szállították át új lakóhelyükre. A nagymacskakifutó külső része 1700 négyzetméteres, a belső 200. A két hónapos kölyköket egy gondozó segítségével elkülönítve nevelik, a nagyközönség mától találkozhat a Veresegyházi Medveotthon új lakóival – tette hozzá.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 933
szavazógép
2019-08-02: Magazin - :

Burkatilalom Hollandiában

Augusztus elsejétől úgynevezett burkatilalom lépett életbe Hollandiában, amely nem engedélyezi semmiféle, az arcot eltakaró fátyol vagy kendő viselését az iskolákban, a közösségi közlekedési eszközökön, a kórházakban és a közhivatalokban. A rendelkezés megszegői 150 eurós pénzbüntetésre számíthatnak – közölte a helyi média.
2019-08-01: Közélet - Szekeres Attila:

Székelyföld azoké, akik hisznek benne

Az 1849. augusztus 1-jei nyergestetői csata 170. évfordulóján a Székelyföldet védő hősökre emlékeztek csütörtökön a helyszínen, az 1897-ben a „Bukarestben lakó Székely honfiak és honleányok” által állított obeliszknél. Amint Szántó László, Csíkkozmás község polgármestere köszöntőjében jelezte, Csík-, Kászon- és Háromszékről sereglettek össze az emlékezők, és magyarországiak is voltak szép számmal. A megemlékezés ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött: a székely himnusz akkordjaira, v. Fazakas Péter vezényletére a gidófalvi Szilaj Hagyományőrző Egyesület huszárjai óriás székely zászlót vontak fel az emlékoszlop melletti árbocra. Az alkalommal a Magyar Nemzeti Levéltár által adományozott, tölgyfából faragott, székely honvédet ábrázoló szobrot és két kopjafát is avattak.