Labdarúgás, Liga 1Az éllovassal játszik a Sepsi OSK

2019. augusztus 3., szombat, Sport

Vasárnap 21 órától a Román Kupa- és Szuperkupa-győztes FC Viitorul ellen lép pályára a Sepsi OSK a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában.

  • Fotó: FC Viitorul
    Fotó: FC Viitorul

A piros-fehérek az elmúlt három fordulóban pontot szereztek az FC Voluntari, a FCSB és a Medgyesi Gázmetán ellen, míg a Gheorghe Hagi irányította labdarúgók mindhárom mérkőzésüket megnyerték, előbb a Dinamo, majd a Chindia Târgoviște és az FC Hermannstadt ellen gyűjtötték be a három pontot, így a tengerparti csapat hibátlan mérleggel utazik Sepsiszentgyörgyre. A Sepsi OSK és az FC Viitorul korábban már hatszor találkozott tétmérkőzésen, kétszer a háromszéki, kétszer a tengerparti csapat győzött, kétszer pedig ikszeltek. A piros-fehérek vasárnapi ellenfele csütörtökön Európa-liga-selejtezőt játszott, ahol 2–1 arányban legyőzte a belga Gent együttesét, azonban az odavágóban elszenvedett hátrányukat nem tudták ledolgozni, így a 2. körben búcsúztak a versenykiírástól. Az FC Viitorul három forduló után a legjobb támadójátékkal rendelkezik: három meccsen 9 találatot jegyzett, a ligában azonban a Sepsi OSK büszkélkedhet a legjobb védelemmel, hiszen Niczuly Roland csapata három meccsen mindössze egy gólt kapott.

„Vasárnap biztosan nem lesz könnyű mérkőzésünk, mert a Viitorul nagyon jó csapat, és Hagi nagyszerű munkát végez a labdarúgókkal. A Gent elleni Európa-liga-selejtező visszavágóján két gólt szereztek, egy kis szerencsével akár tovább is juthattak volna. Számunkra nagyon kemény mérkőzés lesz a Viitorul ellen, három döntetlen után szeretnénk nyerni, és hazai pályán meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk egynél több gólt lőni. Ha a kapu közelébe kerülünk, jobban kell koncentrálnunk a befejezésnél, mivel az utóbbi három mérkőzésen sok helyzetet elpuskáztunk. A Viitorul fiatal csapat, nagyon sokat szaladnak a játékosok labdával és anélkül is, valamint hibákat is vétenek védelemben, amiket kihasználhatunk. Védelemben nagyon kell figyelnünk, számunkra az elsődleges, hogy ne kapjunk gólt, mert minden találat megváltoztatja a játék pszichológiáját” – nyilatkozta a pénteki sajtótájékoztatón László Csaba vezetőedző. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2019-08-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájdalomtól összetört szívvel tudatjuk rokonainkkal és ismerőseikkel, hogy
a kézdimárkosfalvi
GAVRIL IRÉN
(szül. MAKSAI)
81 éves korában
hirtelen elhunyt.
Temetése 2019. augusztus 4-én, vasárnap 13 órakor lesz a kézdimárkosfalvi
ravatalozóházból.
Nyugodjon békében.
A gyászoló család
674
2019-08-03: Sport - :

Kiestek a magyar csapatok, továbbjutott a Craiova és a FCSB (Labdarúgás, Európa-liga-selejtező)

A Craiova és a Budapest Honvéd mérkőzésén nem született gól a rendes játékidőben és a hosszabbításban, a tizenegyeseket viszont a román csapat rúgta jobban, így az Európa-liga 3. selejtezőkörébe jutott. A 119. percben elszabadultak a pályán az indulatok, a mérkőzés több mint 30 percet szünetelt, mert a játékosok összeszólalkoztak és a játékvezető mellett hanggránát robbant. Helyére a tartalékbíró ugrott be.