Ökumenikus keresztény tábor Bikfalván

2019. augusztus 3., szombat, Közélet

Jövőnk a tét! címmel szervezett ökumenikus keresztény tábort július 29-31. között az alsócsernátoni református egyházközség Bikfalván a Téglás Panzióban az alsócsernátoni polgármesteri hivatal támogatásával – tudtuk meg Virág Ágota programfelelőstől.

  • A táborban megtapasztalhatták, hogy a keresztény hit nem unalmas. Virág István felvétele
    A táborban megtapasztalhatták, hogy a keresztény hit nem unalmas. Virág István felvétele

A háromnapos programon 28 fiatal vett részt, akiknek lehetőségük volt hallani Isten igéjét, megtapasztalni azt, hogy a keresztény hit nem unalmas. A tábor házigazdája Takács Lajos alsócsernátoni református lelkész volt, aki bevezetőjében rámutatott: a fiatalság a föld sója, és ettől függ, hogy a kereszténységnek lesz-e íze, lényege. Raff Róbert református szórványlelkész személyes Isten-kapcsolatról beszélt, arról, hogyan alakul ki bennünk az Isten-kép. Bardócz Csaba ikafalvi református lelkész azt hangoztatta: a jövő most kezdődik, ezért a jelenben kell komolyan vennünk a holnapunkat. Bardócz Tímea és csapata elhozta a Láthatatlan színházat, ahol érzékeiken keresztül találkozhattak Istennel a fiatalok. Ezenkívül voltak csapatépítő játékok, kézműves-foglalkozások, tábortűz, énektanulás, keresztény villámcsődület, de volt alkalom elcsendesedésre is. Minden fiatal készített a saját Bibliájára borítót, barátságkar­kötőt és lámpást, ezt hazavihették magukkal. A tábor utolsó napján visszatekintettek a tapasztalt élményekre, új közös programokat terveztek. Terveik szerint ificsoportban találkoznak majd havonta, ahol hasonló programokon vehetnek részt. A programot két önkéntes, Lukács Irén és Virág Ágota vezette le.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 512
szavazógép
2019-08-03: Közélet - Nagy B. Sándor:

Előadás-elemzés látatlanban

Lear – avagy a családi kapcsolatok jellege, értéke és törékenysége – a tervek szerint ez lett volna a témája annak a dr. Nagy Attila drámatörténész, Shakespeare-kutató által kezdeményezett beszélgetésnek, amelynek meghívottja Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színésznő volt, és amelyet kedd délután tartottak a sepsiszentgyörgyi Orchidea étterem egyik emeleti termében.
2019-08-03: Kármentő - Kuti János:

A dolgok jóra fordulnak

A caracali rém, Gheorghe Dincă, akit jelenleg „csak” két lány megerőszakolásával és megölésével vádolnak, mindent beismert, sőt, úgy néz ki, még azt is, amit nem követett el. Még az is lehetséges, hogy az általa meggyilkolt lányok élnek!