Kosárlabda, U20-as Európa-bajnokságVereség Törökország ellen

2019. augusztus 5., hétfő, Sport

A román U20-as női válogatott vereséggel kezdte a Pristinában zajló B-osztályos Európa-bajnokságot, miután a kontinenstorna második versenynapján 80–69-ra kapott ki a Törökországtól. A mérkőzésen a Sepsi-SIC játékosa, Kovács Renáta kezdő volt és 6 pontot szerzett, míg a zöld-fehérek nyári igazolása, a nagyváradi Orbán Nikolett 18 ponttal zárt, viszont a Kézdivásárhelyi SE kosarasa, Biszak Boglárka nem jutott játéklehetőséghez.

Mint arról már beszámoltunk, a Koszovóba kiutazott román válogatott a 20 év alattiak Eb-jén Törökországgal és a házigazdákkal került egy csoportba. Előbbivel vasárnap játszott, utóbbi nemzeti csapat ellen pedig ma este lép pályára.

A tegnap délutáni találkozó nyitó két percében nem esett pont, és az első kosarat a törökök jegyezték. Újabb pont nélküli perc telt el, majd Törökország megduplázta előnyét. A románok első pontját Carla Popescu szerezte a 4. percben, és az első negyed félénél 10 pontos volt Kovácsék hátránya (12–2). A folytatásban sokat hibáztak a csapatok, de a hajrában felgyorsultak az események, és 20–14-es állásnál ért véget a játékrész.

A második szakaszban is a török lányok játszottak jobban, és 40–26-os eredménynél vonultak szünetre a csapatok. Az öltözőből egy határozottabb román csapat jött ki, és remek teljesítményük révén kiegyenlítették a párharcot (55–40). Az utolsó negyedre sebességet váltottak Cătălin Tănase tanítványai, akik ugyan megnyerték a játékrészt, de sajnos 11 ponttal, azaz 80–69-re (20–14, 20–12, 15–14, 25–29) elvesztették a találkozót.

A román válogatott legjobb játékosa a közel 28 percet játszó Orbán Nikolett, aki dupla duplával zárt, miután 18 pontot és 11 lepattanót jegyzett; Kovács Renáta 27 percet töltött a pályán és ezalatt 6 pontot dobott, emellett volt egy lepattanója, egy gólpassza is. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2019-08-05: Sport - :

Lengyelországban kezdnek a zöld-fehérek (Kosárlabda, Európa-kupa)

A négyszeres bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC együttese számára október 17-én a lengyelországi Artego Bydgoszcz vendégeként rajtol az Európa-kupa 2019–2020-as kiírása. Nemzetközi porondon a zöld-fehérek első hazai meccsüket egy hét múlva, azaz október 23-án játsszák, ellenfelük pedig nem más, mint a sorozatot két évvel ezelőtt megnyerő török Galatasaray lesz.
2019-08-05: Sport - :

Sorozatban harmadik világkupaaranyát szerezte Rasovszky (Úszás)

Rasovszky Kristóf arany-, Olasz Anna bronzérmet szerzett a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának kanadai versenyén.