Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Miniszter az inkubátorházban

2019. augusztus 7., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A sepsiszentgyörgyi inkubátorházba látogatott Ștefan Radu Oprea vállalkozásokért felelős miniszter. A tárcavezető facebook-bejegyzésében értékelte az intézmény működését, kiemelve, hogy kreatív munkatársakkal találkozott, akik a helyi vállalkozók támogatásában érdekeltek és hatékonyan használják ki az uniós forrásokat.

  • Forrás: Facebook
    Forrás: Facebook

Hangsúlyozta, hogy az inkubátorház nem csupán helyet és kedvezményeket biztosít az induló vállalkozásoknak, hanem mentortevékenységet is folytat, ugyanakkor a klaszterépítés pozitív hatásait is rendkívül hatékonyan használják ki. Oprea külön kiemelte a saját fejlesztésű, biomasszával működő fűtésrendszert, és nagyra értékelte, hogy a félszáz inkubált vállalkozás révén mintegy kétszáz új munkahely jött létre. A miniszter egyébként annak kapcsán látogatott Sepsiszentgyörgyre, hogy a kormány törvényt kíván előterjeszteni a vállalkozói inkubátorházak működésének szabályozása érdekében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 934
szavazógép
2019-08-07: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Üdülőközpont a hegyek között - Beszélgetés Szarvadi Loránd háromszéki üzletemberrel

A Grand Hotel Bálványos s a köréje épült és folyamatosan épülő turisztikai központ akár csodának is tekinthető. Hiszen a világtól elzárva, sőt, megfelelő közlekedési lehetőség hiányában (egy bálványosi út még mindig „kalandot” jelent az autósoknak) Szarvadi Loránd és családja egy évtized alatt a legmagasabb igényeknek megfelelő üdülő-, gyógy-, szórakozó- és konferenciaközpontot hozott létre. A megtett útról, a legfrissebb fejlesztésekről, a további elképzelésekről, de a vállalkozói mentalitás általánosabb kérdéseiről is a négycsillagos központban beszélgettünk a rendkívül aktív üzletemberrel.
2019-08-07: Pénz, piac, vállalkozás - :

Ellenőriz az adóhatóság

Nagyszabású tematikus ellenőrzést hirdetett az országos adóhivatal (ANAF).