Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SIC Feszt Sugásfürdőn

2019. augusztus 7., szerda, Közélet

Benedek Elek író és mesemondó alakja köré épített családi nappal, számtalan érdekes előadással, játékokkal, ügyességi és készségfejlesztő foglalkozásokkal, koncertekkel, önkéntesek felkészítését szolgáló beszélgetésekkel, néptánccsoportok bemutatójával, néptáncoktatással, ifjúságpolitikai kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket Sugásfürdőre, a holnap kezdődő hatodik SIC Fesztre. A vasárnapig tartó rendezvényre a szervezők ingyenes buszjáratokat biztosítanak a Kálvin térről csütörtökön és pénteken 17 órától éjfélig, szombaton és vasárnap pedig 10 órától hajnali fél négyig. Személyautók számára parkolási lehetőség a Sugásfürdőre vezető útlezárásnál lesz, onnan pedig szintén ingyenes autóbuszjárat a fesztivál helyszínére – tájékoztatott tegnap az eseményt szervező HÁRIT.

  • Archív felvétel
    Archív felvétel

A csütörtök délutáni tábornyitást követően elsőként Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke tart előadást Híres mesterségem címere, önkéntes címmel a fesztiválra regisztrált önkénteseket célzó képzés keretében, majd 21 órától hajnalig tartó koncertsorozat veszi kezdetét. Pénteken László Endre (Székelyföldi Turisztikai Klaszter) veszi számba a székelyföldi turizmus lehetőségeit és kihívásait, majd önkénteseket célzó program következik: Forró Gyöngyvér előadásának témája a protokoll, míg a kampányról Porcsalmi Bálint beszél a fiataloknak. Az Agrársarokban egyebek mellett a falugazdász-hálózatot és a szakmai kiadványokat ismertetik, de kézműves sajtok és mangalicaszalonna kóstolására is alkalom adódik.

Az idei SIC Feszt családi napja változatos, igényes programokkal szólítja meg a látogatókat szombaton. Mese, játék és előadások mellett a fiatal szülőket, családokat foglalkoztató témákról is szó esik: környezettudatosságról, gyermekvállalásról és szülésről, időgazdálkodásról, gyógynövényekről és biokozmetikumokról, emellett lesz mondókázó, s az érdeklődők betekinthetnek a Waldorf világába is. Közben koncertbe, bábjátékba és mesemondásba is bekapcsolódhatunk, és a korábban meghirdetett Tündérország krónikása meseíró pályázat eredményét is kihirdetik.

Szombat délután a Kárpát-medencei ifjúságpolitika lesz a témája a kerekasztal-beszélgetésnek. Téma lesz továbbá a fiatalok szülőföldön való boldogulása is.

A különféle programokat folk- és borudvar, számos koncert, lemezlovasok fellépései színesítik, Sugásfürdőn koncertezik az USNK, Tamáska Gabi, a Margaret Island, itt lesz DJ Pixa, DJ Shiver és DJ Yaksa is. A fesztiválra ma 16 óráig kaphatóak jegyek a HÁRIT-irodában és éjfélig a sicfeszt.ro honlapon. A négynapos jegy elővételben 30 lej. A rendezvény részletes programja a sicfeszt.ro honlapon böngészhető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2019-08-07: Máról holnapra - Mózes László:

Vétkesek és cinkosok

Sokasodnak a kormánykoalíció számára kényelmetlen fejlemények, de egyelőre semmi nem írja felül a caracali sorozatgyilkossággal kapcsolatos horrortörténetet. Nyugodtabb időszakban a hatalom reszkethetne a költségvetési megvonások miatt vagy akár a szombatra hirdetett, jelentősnek ígérkező megemlékező tüntetés kapcsán. Annál is inkább, hogy az egy évvel ezelőtti, a karhatalom által szétvert augusztus 10-i demonstráció évfordulójára sem történt érdemi előrelépés, felelősségre vonás.
2019-08-07: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Rejtélyes vezetékek és óriási számlák (Szennyvíz a tömbház alatt)

Egy elfelejtett, nagyjából fél évszázados vezetékből tört be a víz a sepsiszentgyörgyi Testvériség utca 1-es tömbházának alagsorába. A cső semmilyen szerelési térképen nem szerepel, a régi lakók útmutatása alapján, földkotró géppel ásták ki hétfőn. A javítás után további beázásoktól remélhetőleg már nem kell rettegniük a hat hete állandó készenlétben – és bűzben – élőknek, ám ezzel korántsem ért véget a kálváriájuk: az egyéni károk mellé több ezer lejes számlák gyűltek fel, és az a kérdés, hogy ezeket ki fogja kifizetni.