Állásbörze a megyeszékhelyen

2019. augusztus 7., szerda, Közélet

Szolgáltatók és kereskedelemben érdekelt vállalkozók állásajánlatait népszerűsítik ma Sepsiszentgyörgyön.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az állásbörzét szervező megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség 10 órától várja az érdeklődőket a Park vendéglőben (Gábor Áron tér 12–14. szám). Az ügynökség – amely a hét elején egyébként mintegy 300 betöltésre váró állást hirdetett meg – korábban készruhaipari vállalkozások, nagyáruházak igénye nyomán szervezett hasonló találkozókat. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2019-08-07: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Rejtélyes vezetékek és óriási számlák (Szennyvíz a tömbház alatt)

Egy elfelejtett, nagyjából fél évszázados vezetékből tört be a víz a sepsiszentgyörgyi Testvériség utca 1-es tömbházának alagsorába. A cső semmilyen szerelési térképen nem szerepel, a régi lakók útmutatása alapján, földkotró géppel ásták ki hétfőn. A javítás után további beázásoktól remélhetőleg már nem kell rettegniük a hat hete állandó készenlétben – és bűzben – élőknek, ám ezzel korántsem ért véget a kálváriájuk: az egyéni károk mellé több ezer lejes számlák gyűltek fel, és az a kérdés, hogy ezeket ki fogja kifizetni.
2019-08-07: Kármentő - Miska Brigitta:

Kettős mérce a futballpályán

Nevetséges, szappanoperába illő és groteszk mindaz, ami a Craiova–Budapest Honvéd Európa-liga-selejtező körül kialakult. Bár a román szurkolók okoztak felfordulást a pályára dobott hanggránáttal, csavarokkal, öngyújtókkal, és emellett még a magyarokat is gyalázták, az Európai Labdarúgó-szövetség mégis úgy véli, mindez nem ok arra, hogy a román csapatot kizárják a nemzetközi kupából. Az etikai és fegyelmi bizottság némi pénzbüntetéssel és három zárt kapus mérkőzéssel „büntetett”, ráadásként még a magyar együttes ellen is eljárást indított.