Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újraélesztenék az ősmagyar hitvallást

2019. augusztus 13., kedd, Magazin

Az első alkalommal szervezett Őrzők – Önismereti Magír Tábor hétvégén zajlott Vargyason. A szervezők – és a mintegy hatvan táborlakó – az ősmagyar hitvallás újraélesztését és terjesztését tűzték ki céljuknak, s hiszik, hogy a magyarság megújulásához az ősök megismerésén keresztül vezet az út.

Kökösi Attila, a brassói Loksi Blues Café Szociokulturális Egyesület vezetőjének elmondása szerint a résztvevőket beavatták őseink hitvilágába, megismerhették azt a tudást, amelyet sokáig elveszettnek hittünk. Mindemellett előadásokat és meditációkat tartottak, természetgyógyászattal lehetett ismerkedni, jelen volt csontkovács is, és fontos szerep jutott a zenének és a táncnak. „Az ősmagyar hagyományok iránt elkötelezettek között – éljenek bárhol – próbálunk minőségi időtöltés keretei közt hidakat építeni, kapcsolatokat kialakítani. Örvendek, hogy egyre többen ismerik fel, milyen értéket képvisel múltunk, és tanulni akarnak, gyakorolni akarják az elsajátítottakat” – mondotta.

A tábor legismertebb előadója, Szemző Gábor A táltosok ősi útja, Betegségek kialakulásának lelki oka (rábaközi táltosok oknyomozó gyógyászata), Őseink hívása: a turul nemzetség megidézése és A magyarság üdvtörténete címmel értekezett. Mint mondotta, az évszázadokon át titokban tartott tudást nemrég osztották meg – a Gyurcsány-kormányzás idején, amikor úgy ítélték meg, hogy a nemzet végveszélybe került. „A megyer, azaz a magyar a huszonnégy hun törzsszövetség egyike volt. Elődeink feleltek a szakralitásért, a bölcsességért és a tudásért, mint ahogy ők közvetítettek a látható és a láthatatlan közt is. Ez tiszta, királyi vérvonal volt. Manapság egyre több tiszta lelkű ember akad, aki felismerte ezt, és az ősi tudást újraserkentené. A Magyarok Országos Gyűlésére akár húszezernél is többen jönnek el, hogy részt vesznek az ősök tiszteletén, megismerjék a Magyarok Istenét és a Boldogasszony-tudatot. Ezt a fajta tudást lehetett most Vargyason is megszerezni” – nyilatkozta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 705
szavazógép
2019-08-13: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A XVIII. NEMZETKÖZI MAGYAR FOTÓSZALON VÁNDORKIÁLLÍTÁS megnyitója ma 18 órakor kezdődik a kovásznai művelődési ház kiállítótermében. Az eseményt és a tárlaton bemutatott alkotásokat Magdó István, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke méltatja. Fellép: Gráncsa Mónika, Móri István és Kolozsi István (Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon).
2019-08-13: Magazin - :

Szentistvánok találkozója

Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke szerint Magyarország ma ugyanazt kívánja magának, mint a szomszédainak: valamennyien legyenek erős és cselekvőképes regionális együttműködésre kész és képes nemzeti államok, amelyek minden többségben és kisebbségben élő nemzeti közösség számára biztosítani tudják a szülőföldön a biztonságot, a nemzeti méltóságot és a gazdasági növekedést. A házelnök szombaton az erdélyi székelyszentistváni református templomban beszélt erről a Kárpát-medencei Szentistván és Szentkirály nevű településeket tömörítő Szent Király Szövetség 23. találkozóján.