Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Őrizetben az ámokfutó

2019. augusztus 13., kedd, Belföld

Őrizetbe vették tegnap azt a 39 éves gépkocsivezetőt, aki vasárnap délután három ember halálával végződő balesetet okozott egy Facebook-közvetítés kedvéért rendezett száguldozással.

  • Fotó: Főtér
    Fotó: Főtér

A Tulcea megyei férfi feltehetően a BMW márkájú sportkocsi képességeivel akart hencegni a járműben ülő két ismerőse, illetve egyikük Facebook-követői előtt, ugyanis a hátsó ülésen lévő utas a közösségi oldalon élőben közvetítette az ámokfutást, amelyre az elöl ülő utas is biztatta a sofőrt. A lakott területen is hatalmas sebességgel haladó gépkocsi Văcă­reni-ben egyszerűen lerepült az útról, átszakított egy kerítést, és halálra gázolt egy 79 éves nőt, egy hároméves gyereket, és súlyosan megsebesítette annak 33 éves – hetedik hónapban lévő – állapotos anyját is, aki utólag halt bele sérüléseibe. A balesetet okozó sofőr könnyebben, két utasa súlyosabban sérült meg: mindannyian elmenekültek a helyszínről. Őrizetbe vételekor a sofőr vérében literenként 0,14 milligramm alkoholt mutattak ki. A kormány épp tegnapi ülésén duplázta meg az okostelefonok, illetve bármilyen más, szöveg, fotó- vagy videóanyag rögzítésére vagy visszaadására alkalmas eszköz (például táblagép) autóvezetés közbeni használatáért kiszabható bírságot, annak hatására, hogy az országban egyre gyakoribbak azok a súlyos balesetek, amelyek a vezetés közbeni, népszerűség-hajhászó Facebook-közvetítések rohamosan terjedő divatjával hozhatók összefüggésbe.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 433
szavazógép
2019-08-13: Belföld - :

Gyorsult az infláció

Júliusban 4,12 százalék volt a tavalyi hetedik hónaphoz mért infláció, ami ismét növekedés az előző hónapban jegyzett 3,8 százalék után – közölte az országos statisztikai intézet.
2019-08-13: Belföld - :

Hosszú hétvége

Minden postahivatal zárva lesz csütörtökön, pénteken és szombaton – tájékoztat a Román Posta.