Kínai operációs rendszer

2019. augusztus 14., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A kínai Huawei Technologies mobil távközlési berendezéseket gyártó vállalat hivatalosan is bejelentette saját fejlesztésű mobil operációs rendszerét.

Richard Yu, a vállalat fogyasztói üzletágának ügyvezetője elmondta: a vállalat által fejlesztett HarmonyOS (kínai nevén Hongmeng) a világ első, különböző eszközökön rugalmasan alkalmazható, mikrokernel alapú operációs rendszere. A Huawei azt követően gyorsította fel saját operációs rendszerének fejlesztését, hogy májusban az amerikai kereskedelmi minisztérium feltette a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalatot és 68 leányvállalatát arra a feketelistára, amelyen az Egyesült Államok nemzetbiztonságára vagy külpolitikai érdekeire potenciális veszélyt jelentő cégek szerepelnek. A rendelkezés megtiltja amerikai vállalatok számára alkatrészek, berendezések és szolgáltatások eladását a Huaweinek. A tilalom vonatkozik az amerikai Alphabet Inc. (a Google) mobil operá­ciós rendszerére, a Huawei okostelefonjait és lakossági készülékeit működtető Android OS-ra is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1756
szavazógép
2019-08-14: Pénz, piac, vállalkozás - :

Sörgyártás az EU-ban

Az Eurostat adatai szerint 2018-ban Németországban 8,3 millió liter sört gyártottak, messze leelőzve az uniós országokat.
2019-08-14: Sport - :

Galacon kezd a Kézdivásárhelyi SE (Labdarúgás, 3. Liga)

A Román Labdarúgó-szövetség hétfőn kisorsolta a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság menetrendjét. Az augusztus 24-én rajtoló pontvadászat első csoportjának 1. fordulójában a Kézdivásárhelyi SE az újonc Galaci U vendége lesz, majd egy héttel később a feljutási reményeket dédelgető Foresta Suceava látogat a Sinkovits Stadionba.