Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Illemtanulás játékosan

2019. augusztus 14., szerda, Közélet

Harmadik alkalommal szervezett nappali illemtantábort az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete.  A hétfőtől péntekig tartó rendezvénynek a Zarah Kids-székház ad otthont, a táborban tizenkét gyermek vesz részt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A már három éve nagy sikernek örvendő, 7–10 éves gyerekeknek szóló táborban  játékosan tanulják az illendő és helyes viselkedést, hogy miként kell bizonyos élethelyzetekben viselkedni, megismerkednek az étkezési és öltözködési szokásokkal, gyakorolják a másokkal való kapcsolatfelvételt, a köszönési formákat stb. A Zarah Moden és New Fashion gyárak által támogatott tábor változatos programot kínál, többek között meglátogatják az Incze László Céhtörténeti Múzeumot, a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárat, a Wegener Parkot. Pénteken délben elmennek az egyik vendéglőbe, ahol saját maguknak terítik meg az asztalt a táborban tanult szabályok szerint, majd elfogyasztják a díszebédet, amit oklevélkiosztás és táborzárás követ.

A táborozókkal délutánig tartó programok során önkéntes pedagógusok foglalkoznak, Balázs Orsolya angol–német szakos tanárnő és Lukács Tünde tanítónő, akiknek Papp Gyöngyike, a nőszervezet alelnöke is besegít.

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke, a tábor főszervezője az esemény kapcsán kiemelte: „A gyermekek egy hét alatt különböző helyzetekben játékosan és komolyabban sajátíthatják el az alapvető illemszabályokat, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarországra is eljutott a híre az illemtantábornak, Görög Ibolya protokollszakértő, a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályának az egykori munkatársa is felfigyelt rá és elismerését fejezte ki”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 606
szavazógép
2019-08-14: Jegyzet - Váry O. Péter:

A tegnap városa

Az ember olykor, nosztalgikus kedvében, visszajár régi helyekre. Olyanokra, ahol egykoron jól érezte magát, ahová szép emlékek fűzik, amelyek kedves történetek megidézésére kötelezik őt az augusztusi meleg estéken.
2019-08-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, feleség, nagymama, testvér, rokon, jó szomszéd,
osztálytárs és kolléganő,
a baróti születésű
sepsiszentgyörgyi
VLĂDUCEANU ERZSÉBET
(szül. TAKÓ)
életének 69. évében elhunyt.
Földi maradványait
2019. augusztus 16-án,
pénteken 13 órakor
helyezzük örök nyugalomra a közös temető
ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4313324