Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. augusztus 27., kedd, Mi, hol, mikor?

Manus Őrkői Cigánytalálkozó
A mai program: 17 órától dokumentumfilm vetítés a Művész moziban;

19 órától irodalmi est Pálffy Tiborral „...ha úgy van, akkor igen...” címmel a Szimpla kávézóban; 21 órától a Brazilok című játékfilm vetítése a Művész moziban. Szerdán: 12 órától börtönlátogatás Csíkszeredában; 17 órától dokumentumfilm-vetítés a Művész moziban; 19 órától a magyarországi Független Színház Selejtesek című előadása a Szimpla kávézóban; 21 órától a Lajkó című játékfilm vetítése a Művész moziban. Honlap: alarmafa.eu.

 

Kaphatók a jegyek a pulzArt7-re!
Elkezdődött a hetedik pulzArt kortárs művészeti fesztivál előadásaira szóló jegyek árusítása a sepsiszentgyörgyi városi kulturális szervezőirodában és a www.biletmaster.ro webáruházban. A négynapos, szeptember 19–22. között megrendezésre kerülő esemény kínálata igyekszik lefedni a művészeti ágak nagy részét oly módon, hogy a meghirdetett programpontok illeszkedjenek az ez évi tematikus Diákok éve koncepcióba is. Az érdeklődők számíthatnak koncertekre, színházi előadásokra, bábelőadásra, kiállításokra, irodalmi programokra, filmvetítésre és műhelymunkákra egyaránt.
Mától nyolc belépős programpontra lehet jegyet váltani a városi kulturális szervezőirodában, amelyek ára 10 és 30 lej között mozog. A diákok és nyugdíjasok 50 százalékos kedvezményben részesülnek, viszont a kedvezményes jegyek kiváltása csak személyesen, diákigazolvány vagy nyugdíjszelvény felmutatásával lehetséges a hétfőtől csütörtökig 9–16, péntekenként 9–13 óráig nyitva tartó kulturális szervezőirodában.

 

Őszi sokadalom Kézdivásárhelyen
Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház Galériájában szerdán 18 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Vigadó Művelődési Ház közös szervezésében az ADY 100 kiállításmegnyitóval kezdődik az Őszi sokadalom programja.

 

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.30-tól A kis kedvencek titkos élete 2. – amerikai animációs kalandfilm, magyarul beszélő és Brazilok – magyar vígjáték, román felirattal; 18.15-től Pompon Klub – angol vígjáték, magyarul beszélő; 18.30-tól Halálos iramban: Hobbs and Shaw – amerikai akciófilm, román felirattal; 20.15-től Volt egyszer egy… Hollywood – amerikai–angol krimi, dráma, román felirattal; 21 órától Jó srácok – amerikai vígjáték, románul beszélő.
Telefon: 0787 526 102. Honlap: arta.cityplex.ro.

 

Jótékonysági előadás Kálnokon
A kálnoki Művelődési Otthonban augusztus 28-án, szerdán 19 órától a Rozsályi Színjátszó Társulat előadja a Csalafinta hozomány című parasztkomédiát. A belépőkből befolyt összeg a Kálnoki Unitárius Egyházközség paplakjának tetőfelújítását segíti.

 

Képernyő
RTV1. Ma 15.10-től: MA 50 a kolozsvári magyar filmnapokon – A 10. Kolozsvári Magyar Filmnapokon szerkesztőségünk közönségtalálkozót szervezett. Retrospektív vetítések után megbeszéltük az érdeklődőkkel, hogyan is látszott Kolozsvár az 50 éves romániai magyar televíziózásban. * Teutonok a Barcaságon – Erdély története bővelkedik olyan eseményekben, amelyek az adott korban jelentősen meghatározták vidékünk történelmét, s amelyek olykor máig éreztetik hatásukat. Ilyen volt például 1211-ben a Német Lovagrend betelepítése Erdélybe, a Barcaságra. A teuton lovagok ma is fellelhető nyomait kerestük fel Sófalvi András régész kalauzolásával.

 

Röviden
ASZFALTOZÁS. Sepsiszentgyörgyön augusztus 28-ig aszfaltozási munkálatok zajlanak a Stadion utcában a Dózsa György utca és a református ravatalozóház közötti szakaszon (volt Szász Károly utca). Sepsiszentgyörgy önkormányzata arra kéri a környéken lakókat, hogy a munkálatok ideje alatt ne parkoljanak az említett helyen.
LOMTALANÍTÁS ÉS ÜVEGGYŰJTÉS. Ma 13 órától Hidvégen és Nyáraspatakon, szerdán Bölönben és Bölönpatakon a háztartásban feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, emellett szelektív hulladékot gyűjt a Tega. 5 kg leadott üvegért cserébe 0,5 liter Igazi Csíki Sört adnak (síküveget nem fogadnak el).
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyvtárában (Kós Károly út 6. szám). Telefon: 0727 273 056. u A Szent László Kolping Család részeként működő szakkör szeptember 1–3. között Sepsiszentgyörgyön a belvárosi Szent József római katolikus plébánián napközis ingyenes felnőtt hímzőtábort szervez, ahova várják az érdeklődőket. Előadók: dr. Illés Károlyné hímző, a népművészet mestere (Békéscsaba) és Tarsoly Ibolya népi-iparművész (Debrecen). A program keretében vetített képes előadással egybekötve tanítják kezdőknek és haladóknak a Kárpát-medencében, Erdélyben előforduló hímzéseket lakás-textíliákon és viseleteken. A helyek száma korlátozott. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges augusztus 31-ig a 0727 273 056-os telefonszámon.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsi­szentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774; facebook: @liveartdancestudio.
MÉRÉS. A Kovászna Megyei Vöröskereszt sepsiszentgyörgyi székházában szeptemberig szünetel az ingyenes vérnyomás, -cukor és koleszterin-mérés.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőséggel küzdőket) és hozzátartozóikat várják ma Sepsiszentgyörgyön 18 és 20 óra között a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonszámon lehet.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától stepaerobik. Telefon: 0722 243 234.
ASZTALITENISZKLUB. Sepsiszentgyörgyön a Szemerja negyedbeli Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
DOKUMENTUMFILM-BEMUTATÓ. Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében szeptember 1-jén, vasárnap 18 órától bemutatják a Magyar-Kazak Baráti Társaság Kunok hazája című dokumentumfilmjét, amelyet Karácsony Sándor rendező-operatőr készített 2018-ban. A vetítés végén lehetőség lesz találkozni a rendezővel és a társaság vezetőivel és tagjaival.

 

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig az 1918. december 1. út 294. szám alatti Sensiblu (telefon: 0267 310 219, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki);  Kézdivásárhelyen a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 906
szavazógép
2019-08-27: Belföld - :

Felbomlott a kormánykoalíció /FRISSÍTVE: Az RMDSZ is megszavazná a bizalmatlansági indítványt/

Kilép a kormánykoalícióból a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ), és a Pro Románia Párttal (PRP) közös, pártfüggetlen elnökjelöltet indít Mircea Diaconu színész személyében. Az LDSZ elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu lemond a szenátuselnöki tisztségről és az államelnök-jelöltségről is, a párt miniszterei pedig távoznak a kormányból.
2019-08-27: Sport - :

Tizenkét magyar érem és 12 olimpiai kvóta (Kajak-kenu világbajnokság)

Remekeltek a magyarok a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, ahol 101 ország mintegy 1100 versenyzője vett részt. A házigazda magyar csapat így öt arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal – plusz a paraversenyekben egy további első hellyel –, valamint 12 olimpiai kvótával zárt.