Elviheti a segélyt a szerencsejátékozás

2019. augusztus 30., péntek, Közélet

Állami juttatásukat kockáztatják mindazok a szociális-, illetve munkanélküli segélyben részesülők, akik rendszeres látogatói a játéktermeknek, illetve szerencsejátékokkal próbálkoznak – figyelmeztetett Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője.

Értesülése szerint említett csoportból számosan próbálkoznak elektronikus játékokkal, lottózással, ám a pénzügyi hatóságok az efféle nyereményt is jövedelemnek tekintik, és az nem csupán adóköteles, hanem az érintettek állami támogatását is befolyásolhatja. Az efféle nyereményeket ugyanis nyilvántartásba veszik, és utólag meglepetés érheti a szerencsés nyerteseket. Az igazgató becslése szerint több száz háromszéki segélyezett érintett a szerencsejátékos-próbálkozásban.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 570
szavazógép
2019-08-30: Közélet - Szekeres Attila:

Bizalommal Köpecen (Vakációs bibliahét)

Gyermekzsibongástól volt hangos a köpeci református templom kertje és a volt felekezeti iskola épülete is. A héten zajlottak a vakációs bibliahét tevékenységei, melyeken több mint negyven gyermek, zömmel elemis és általános iskolás vett részt, de akadt néhány óvodás, sőt középiskolás is. Utóbbiak mint bibliaórás ifjak részt vállaltak a tevékenységek irányításában is. Besegített a gyülekezet több tagja, főleg a dalárda, a nőszövetség és a Köpecért Egyesület tagjai.
2019-08-30: Kármentő - László Zsuzsa:

Limonádé, szomszédok

Ülünk a nagylányommal a teraszon, szép az idő, pont mintha nyár lenne... Mentás-citromos limonádé jéggel, pár csepp levendulasziruppal (lányom műve, nyami), és végre egy jó kis dumaparti. Lejárt az államvizsga körüli őrület, már nagyon vártam haza. Az első itthon töltött napjai a kiböjtölt alvással, pihenéssel teltek, kivártam, tudtam, hogy eljön az én időm. Amikor jókat beszélgetünk. Maga alá húzza a lábát a kerti széken, mesél.