TriatlonSorozatban másodszor Dániel Attila nyerte a háromszéki versenyt

2019. szeptember 2., hétfő, Sport

Az Alpin Sport Egyesület és a Székelyek a magasban szombaton 28. alkalommal rendezte meg a Háromszék Triatlon hárompróba-versenyt, amely egyben az országos tereptriatlon-körverseny utolsó, hatodik szakasza volt. A megmérettetésen több mint ötven sportoló vett részt különböző kategóriákban, a nyílt versenyben pedig a tavalyhoz hasonlóan, idén is a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila bizonyult a legjobbnak.

  •  Dániel Attila
    Dániel Attila

Az időjárási körülmények tökéletesek voltak a 28. háromszéki triatlonversenyhez, ahol a sportolók a meleg és tiszta vizű sepsikőröspataki tóban teljesítették az 1500 méter úszást, majd ezt követően kerékpárral folytatták a 30.3 kilométeres kijelölt útszakaszt, amely Sugásfürdőn végződött, ezt követően a versenyzők 7,52 kilométer futással zártak.

Dániel Attila idén júliusban országos bajnoki címet szerzett a tereptriatlon-bajnokságon, így a második és negyedik fordulóhoz hasonlóan a kupa utolsó szakaszán is első számú esélyesként rajtolt. A 24 éves háromszéki sportoló 24 perc alatt úszta le a kijelölt távot, a biciklizéssel 1 óra 22 perc, a futással 29 perc alatt végzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy hazai pályán idén is első helyen végeztem, és egyúttal már harmadszor nyertem meg a háromszéki triatlonversenyt. A megmérettetés nagyon nehéz volt, a vízből második pozícióban jöttem ki, és így keményen kellett hajtanom a biciklit, hogy felzárkózzak. Szerencsére sikerült, végül összehoztam egy megnyugtató háromperces előnyt. Az utolsó próbát már kényelmesen teljesítettem, és az előnyömet sikerült megtartanom a második helyezett előtt” – mondta Dániel Attila, aki Román Kupa-címvédőként idén az ötödik helyen végzett, ugyanis három fordulóban versenyezett, ezeket pedig meg is nyerte, viszont az összesített pontversenyben ez nem volt elégséges.

Imreh László a nyílt versenyben az ötödik helyen végzett, a 25–29 éves korosztályban elsőként haladt át a célvonalon. A 28 éves háromszéki versenyző 30 perc alatt úszta le a kijelölt távot, a biciklizéssel 1 óra 36 perc, a szaladással 31 perc alatt végzett.

 

Imreh László

 

„Számomra a szezon utolsó versenye volt, amely kitűnően sikerült, továbbá a hazai pályán kihasználtam, hogy nagyon jól ismerem a terepet, így a második próba jól alakult, s az úszás után már bebiztosítottam az ötödik helyet. Az idényben ez volt a nyílt versenyben az első olyan viadalom, ahol a legjobb öt között végeztem. Örülök az eredménynek, emellett ezúttal is győztem a kategóriámban, így a tavalyhoz hasonlóan diadalmaskodtam a korosztályomban a kupában, s az open kategóriában a 7. helyre elégséges pontot gyűjtöttem” – fogalmazott Imreh László.

Eredmények, 28. Háromszék Triatlon, nyílt verseny: 1. Dániel Attila 2:15:15 óra, 2. Mihail Chindriș 2:17:57, 3. Stelian Hota 2:33:21, 4. Alexandru Cujbescu 3:36:40, 5. Imreh László 2:37:42, 6. Albert Kálmán 2:43:24, 7. Szőcs István 2:47:16, 8. Aurelian Răducanu 2:49:57, 9. Ovidiu Horațiu Grec 2:49:57, 10. Damian Tudora 2:53:49.

A versenyt a Nexxon, az M & P Agro, a Biofarm, a Timate, a MultiNr, a Pixtory, a T3 Kiadó, a Solfarm, a Bertis, a Diószegi Pékség, a Paper Line, az Uniqua, a Meotis, a Demmers, a Bem Balogh, a Techno Pro, a Tega Rt., a Közművek Rt., a Choco Pack, az Ervin Impex, a Sound Studio, a Kandi Boutique, a Sport Világ, az Alisca Vending támogatta. Partnerek: Sepsi ReKreatív, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Sepsikőröspatak Polgármesteri Hivatala, Prevent Mozgásközpont, Digital Studio.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 400
szavazógép
2019-09-02: História - :

Kun László király koronázása (1272. szeptember 3.)

1272. szeptember 3-án koronázták Magyarország királyává IV. (Kun) Lászlót (ur. 1272–1290), az utolsó férfit, aki biztosan az Árpád-házból származott. A tízévesen trónra kerülő uralkodó regnálása során előbb az egyes főúri ligák, majd a kunok befolyása alá került, miközben sikertelen kísérletet tett az országban tetőző anarchia felszámolására.
2019-09-02: Sport - :

Három érem a konstancai országos bajnokságról (Strandbirkózás)

A háromszéki sportolók két egyéni és egy csapatérmet szereztek az augusztus 28. és szeptember 1. között Konstancán megtartott strandbirkózó országos bajnokságon. A tengerparti megmérettetésen a Sepsiszentgyörgyi MSK és a Sepsi-SIC képviseltette magát, a legjobb eredmények pedig utóbbi klub nevéhez fűződnek.