Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kétnapos forgatag Kovásznán

2019. szeptember 3., kedd, Gazdakör

Szeptember 21–22-én szervezik a hagyományos megyei állatkiállítást és -szemlét Kovásznán. Az eseményre a Csomakőrös felőli részen, az egykori lőtér területén kerül sor. A kétnapos rendezvény első napjának (szombat) középpontjában a szarvasmarha áll majd, vasárnap a juhoké lesz a főszerep. A családok, gyerekek számára érdekes szórakozási lehetőséget is szép számban felvettek a programba – így a két nap során mindenki megkaphatja majd a számára legmegfelelőbb szórakozást –, mindezt persze a mezőgazdászokat érdeklő szakmai tartalom mellett.

A szarvasmarhák, illetve juhok kiállítása, bírálata mellett rengeteg kísérőprogram szerepel a napirenden. Lesz mezőgazdaságigép-kiállítás, eladással egybekötött terménybemutató (a gazdasszonyoknak ez lesz a legjobb alkalom például a zakuszkához szükséges zöldségek beszerzésére), hagyományos terményvásár, takarmánykészítők, kereskedők, állatgyógyszer-forgalmazók is ott lesznek a standokon. Kisállatokat, fajbaromfikat tekinthetnek meg az érdeklődők, nem marad el az állatsimogató sem. A gyerekek légvárakban, csúszdákon, a cserkészek vezetésével pedig különféle foglalkozásokon szórakozhatnak. A főzőverseny is kétnapos lesz, szombaton marhahúsból, vasárnap birkahúsból vagy szabadon választott alapanyagokból lehet finomságokat készíteni. Nem hiányoznak majd a lacikonyhák sem, amelyek különleges ételekkel várják az ínyenceket.

Szombaton látványos ügyességi kutyabemutatóra kerül sor, az előadást többször is megismétlik. Vasárnap a lovasok biztosítják a szórakozást, remek előadásra készülhetnek a nézők. Szombat este a nagyszínpadon koncertre kerül sor – a szervezők több együttessel, fellépővel is tárgyalást folytatnak.

A rendezvényt a Kovászna Megyei Szarvasmarha Tenyésztők Egyesülete, az AgroSIC Közösségek Közti Társulás falugazdász-hálózat, a Kovászna Megyei Juhtenyésztők Egyesülete, Kovászna Polgármesteri Hivatala, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, a Zágoni Gazdák Egyesülete, más helyi gazdaszervezetek szervezik, képviselve lesz a Háromszék Kisállat és Fajbaromfi Tenyésztők Egyesülete, a szervezési munkában részt vállalnak orbaiszéki önkormányzatok, a kovásznai Havadtőy Sándor Cserkészcsapat is. A rendezvény végleges programját később közöljük.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1100
szavazógép
2019-09-03: Gazdakör - Incze Péter:

Gyümölcsfeldolgozók létesítésére, korszerűsítésére lehet pályázni (Vidékfejlesztés)

Cătălina Savin, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatónője értesített arról, hogy pár napja, augusztus 19-től pályázható a gyümölcsfeldolgozók létesítésére, illetve a már működők korszerűsítésének támogatására kiírt, 4.2a számot viselő intézkedés.
2019-09-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Nem vár már minket ragyogó szemekkel, nem örül már nekünk szerető szívével. De egy könnycsepp szemünkben érte él, egy gyertya az asztalon érte ég. Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, szívből szeretünk és soha nem felejtünk.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a sepsiszentgyörgyi
MAKÓ EDIT ÁGNES
életének 52. évében türelemmel viselt, hosszú betegség után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2019. szeptember 4-én, szerdán 15 órakor lesz a vártemplomi ravatalozóból.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes,
emléke áldott.
Szerettei
4313625