Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. szeptember 4., szerda, Mi, hol, mikor?

Tízéves a Zöld Nap Egyesület
A Zöld Nap Egyesület csütörtökön 19 órától ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében. A születésnapi esemény során az érdeklődők betekintést nyerhetnek az egyesület munkájába, tevékenységeibe, megismerhetik eddigi eredményeiket és cél­jaikat.
2009 nyarán a Zöld Nap Egyesület azért jött létre, hogy tudatosítsa a háromszéki társadalomban, hogy az ökológiai és a társadalmi problémák kölcsönhatásban állnak egymással.

Röviden
LOMTALANÍTÁS ÉS ÜVEGGYŰJTÉS. Ma 13 órától Felsőrákoson, csütörtökön Vargyason a háztartásban feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, emellett szelektív hulladékot gyűjt a Tega. 5 kg leadott üvegért cserébe 0,5 liter Igazi Csíki Sört adnak (síküveget nem fogadnak el).
ÁRAMSZÜNET. Előpatakon péntekig naponta 9–16 óráig az Ojtoz utcában; Hetében csütörtökön 8–16 óráig; Albisban, Dálnokban, Maksán és Sepsibesenyőn csütörtökön 9–15 órái szünetel az áramszolgáltatás.
JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsadást igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
ASZTALITENISZKLUB. Sepsiszentgyörgyön a Szemerja negyedbeli Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
MESTERKEDÉS KÉZDISZÉKÉRT. Újabb tevékenység lesz csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Borudvarban. A Felső-háromszéki Kézműves Egyesület jóvoltából és részvételével foglalkozást tart Szabó Erzsébet (csuhészobrászat), Gál Klára (origami, horgolás) és Pászka Éva (cérnagrafika, hímzés).
MERT KUPA. Szeptember 7-én második alkalommal rendezik meg a MERT–MPP focikupát a Sepsi Arénában 30 év feletti játékosoknak. Érdeklődni a 0745 920 988-as telefonszámon lehet.

Kaphatók a jegyek a pulzArt7-re
Elkezdődött a hetedik pulzArt kortárs művészeti fesztivál előadásaira szóló jegyek árusítása a sepsiszentgyörgyi városi kulturális szervezőirodában és a biletmaster.ro webáruházban. A négynapos, szeptember 19–22. között rendezendő esemény kínálata igyekszik lefedni a művészeti ágak nagy részét oly módon, hogy a meghirdetett programpontok illeszkedjenek az ez évi tematikus Diákok éve koncepcióba is. Az érdeklődők számíthatnak koncertekre, színházi előadásokra, bábelőadásra, kiállításokra, irodalmi programokra, filmvetítésre és műhelymunkákra egyaránt.
Nyolcbelépős programpontra lehet jegyet váltani a városi kulturális szervezőirodában, amelyek ára 10 és 30 lej között mozog. A diákok és nyugdíjasok 50 százalékos kedvezményben részesülnek, viszont a kedvezményes jegyek kiváltása csak személyesen, diákigazolvány vagy nyugdíjszelvény felmutatásával lehetséges a hétfőtől csütörtökig 9–16, péntekenként 9–13 óráig nyitva tartó kulturális szervezőirodában.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma 16.30-tól Angry Birds 2. – finn–amerikai animációs kalandfilm, román felirattal és románul beszélő; 18.30-tól Pompon Klub – angol vígjáték, magyarul beszélő; 18.45-től Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása – amerikai akcióthriller, román felirattal; 20.15-től Volt egyszer egy… Hollywood – amerikai–angol krimi, dráma, thriller, román felirattal; 21 órától Raoul Taburin – francia–belga vígjáték, román felirattal.
Telefon: 0787 526 102. Honlap: arta.cityplex.ro.

Zene
AZ ÜTŐS NYÁR SEPSISZENTGYÖRGYÖN! programsorozatban augusztus 16-ára tervezett learn2drum-koncert az időjárás miatt elmaradt. A koncertet ma 20 órától tartják meg a főtéri kőszínpadon. A produkcióban diákok, a learn2drum dobiskola növendékei lépnek fel nyílt óra keretében.

Bábszínház
CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. Ma 18 órától, csütörtökön pedig 11 órától új szereposztásban játsszák A halhatatlanságra vágyó királyfi című előadást Sepsiszentgyörgyön a bábszínház stúdiótermében. Jegyfoglalás Csüdöm Eszternél a 0755 335 400-as telefonszámon. Jegyeket váltani 7 lejért a helyszínen lehet az előadások előtt fél órával.

Hitvilág
HÁZASPÁROK LELKI HÉTVÉGÉJE. A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ idén is megszervezi a házaspárok lelki hétvégéjét szeptember 20–22. között Csíksomlyón a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A program célja, hogy a házastársak újra egymásra találjanak, és Istenben feltöltődve, megerősödve vállalják a házasság küldetését, hogy a szerelmükben fogant álmaikat megvalósíthassák, házas- és családi életüket még szebbé, még értelmesebbé, gyümölcsözőbbé alakíthassák. A hétvége tervezett témái: A házasság apró varázsai, Az újrakezdés öröme egy párkapcsolatban, Mennyit jelent egy cseppnyi idő a házasságban. Jelentkezni lehet szeptember 17-ig a csalad.ro oldalon.

Rádió
A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adása: 6 órától napindító gondolatok, 6.15-től zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.40-től Ébredjen a Mária rádióval!, 9 órától imaszándékok fogadása, 9.15-től dicsőséges rózsafüzér, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Kovásznai Napok
Idén szeptember 5–8. között tartják  a Kovásznai Napokat, amely a brassói Castelanii Zenekar La belle musique francaise című nyitókoncertjével kezdődik csütörtökön 19 órától a Kovásznai Művelődési Központban. Meghívott: Kertész János és Opra Mónika.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Sajtó utca 10. szám alatti Transfarm (telefon: 0267 315 136 éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 906
szavazógép
2019-09-03: Sport - Miska Brigitta:

A Dinamo megszakította a Sepsi OSK veretlenségét (Labdarúgás, 1. Liga)

Hétfő este óta nem veretlen a Sepsi OSK. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának zárómérkőzésén a vendég Dinamo egy góllal jobbnak bizonyult a sepsiszentgyörgyi stadionban. A mérkőzés ezúttal sem volt rendbontástól mentes. A fővárosi ultrák hozták a formájukat, magyarellenes rigmusokat skandáltak és összecsaptak a biztonságiakkal.
2019-09-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, após, rokon, barát és ismerős, a gyergyógüdüci születésű uzoni
VIZOLI PÁL
életének 74., boldog házasságának 47. évében türelemmel viselt betegség után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2019. szeptember 5-én, csütörtökön 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi közös temető ravatalozóházából.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke legyen áldott.
A gyászoló család
1272