Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az SZDP-kormány sok rosszat tett Romániának

2019. szeptember 5., csütörtök, Belföld

A Szociáldemokrata Párt mestere az időhúzásnak, az SZDP-kormánynak pedig már rég távoznia kellett volna – jelentette ki Klaus Iohannis államfő. A Cotroceni-palotában tegnap tartott sajtótájékoztatóján az elnök arról beszélt: a caracali gyilkosság egyes állami intézmények súlyos hiányosságaira irányította a figyelmet. „A hozzá nem értés, az egyértelmű procedúrák hiánya, a korrupció, a nemtörődömség megrázó végkifejlethez vezetett: ahhoz, hogy az állam képtelen volt megvédeni saját polgárainak életét” – fogalmazott Iohannis.

  • Fotó: presidency.ro
    Fotó: presidency.ro

Az államfő emlékeztetett, hogy kérése értelmében a kormánynak augusztus végéig meg kellett volna hoznia egy olyan intézkedéscsomagot, amely megakadályozhatja a caracalihoz hasonló eseteket. Az SZDP azonban belső válságának megoldásával foglalkozik ahelyett, hogy az állampolgárok mindennapi életét befolyásoló, sürgős megoldásra váró kérdésekre találna választ – vélekedett Klaus Iohannis. Kifejtette, az eltelt idő alatt csak néhány hirtelen, a közvélemény nyomására meghozott döntés született, a felelős vezetőket egyik intézményből a másikba helyezték anélkül, hogy valóban szankcionálták volna őket.

„Az SZDP mestere az időhúzásnak, és azt reméli, hogy az emberek elfelejtik, kié a felelősség valójában. Sajnos beigazolódott minden, amit a költségvetésről az év elején mondtam. Nem történnek nagy beruházások, nem épülnek kórházak és autópályák. Az SZDP nem ezekkel foglalkozik, hanem azzal, hogy biztosítsa hatalmát, árverésre bocsátva tisztségeket. Így néz ki egy csődös kormányzás” – jelentette ki az államfő, aki azt is sérelmezte, hogy az SZDP megengedhetetlen módon halogatja azon törvénymódosítások elfogadását, amelyek a hatósági operativitást erősítenék a caracalihoz hasonló helyzetekben.

Felhívta a figyelmet a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényét azok után sem vonták vissza, hogy számos negatív következménye lett, ugyanakkor a Román Rendőrség hitele megcsappant a túlzott politikai ellenőrzés miatt. „Az utóbbi évek kormányai tisztségükre alkalmatlan emberekkel töltötték meg az országot, túl sok szakembert menesztettek, és hozzá nem értő embereket tettek a helyükre. Az SZDP-kormány sok rosszat tett Romániának, és már rég távoznia kellett volna” – fogalmazott az elnök.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-05: Belföld - :

Új lendületet a román–magyar párbeszédnek

Az elnökválasztási kampány jó alkalom arra, hogy a romániai magyarság elmondja saját problémáit, és megpróbáljon új lendületet adni a román–magyar párbeszédnek, amely mindig javításra szorul – nyilatkozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és államelnökjelöltje.
2019-09-05: Belföld - :

Hírsaláta

TART MÉG A SERTÉSPESTIS. Huszonöt megye 316 településén 1108 afrikaisertéspestis-gócot tartanak nyilván jelenleg – közölte tegnap az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság. A legtöbb fertőzési góc Teleorman (291), Giurgiu (182), Dolj (163), Olt (76) és Buzău (53) megyében található.