Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

PulzArt7Nevelőszínház saját korlátainkról

2019. szeptember 7., szombat, Magazin

A bukaresti Replika Oktatási Színházi Központ egy izgalmas, munkájának középpontjába a színházi nevelést állító társulat, amely egyszersmind számos formáját kínálja a színházi alkotásban való részvételnek. Szeptember 21-én, szombaton 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban lesz látható Limite (Korlátok) című, a romániai oktatási rendszer hiányosságait feldolgozó előadásuk.

  • Limite – Mihaela Rădescu. Fotó: Oana Monica Nae
    Limite – Mihaela Rădescu. Fotó: Oana Monica Nae

Mindazok, akik Romániában születtek és itt teremtettek egzisztenciát, számos, soha véget nem érő komédia szereplői lettek. A Limite a román oktatási rendszernek nevezett komédiából – vagy ha úgy tetszik, kálváriából – mutat be egy jelenetet. Az iskolai zaklatás egy klasszikus példájának megjelenítésétől indulva Mihaela Michailov dramaturg, Radu Apostol rendező és Mihaela Rădescu színésznő egy bosszantó, egyszersmind rendkívül megindító történetet beszél el saját korlátainkról, amelyekkel diákként, szülőként vagy tanárként kell szembesülnünk. A román nyelvű, angolul feliratozott előadás 14 éven felülieknek ajánlott. Jegyek már kaphatóak Sepsiszentgyörgyön a kulturális szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro webáruházban. A belépő teljes áron 20, kedvezményesen 10 lejbe kerül.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1070
szavazógép
2019-09-07: Magazin - :

Díjazták a Kerekesek című filmet

Második díjat nyert Vargyasi Levente fotós, filmes szakember és Kinda István néprajzkutató Kerekesek című filmje a VI. Nemzetközi Népismereti Filmszemlén. A Sztánán tartott szemlén tizenhat filmet mutattak be, a sepsiszentgyörgyi szerzőpáros alkotását augusztus 31-én vetítették.
2019-09-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kovásznai Napok
Ma: 9–12 óráig streetball – utcai kosárlabdamérkőzés és dobóverseny (U10, U12, U14, felnőtt és családos korosztálynak) a Kőrösi Csoma Sándor Líceum sportpályáján; 9–18 óráig Felnőtt Minifoci Kovászna Kupa a vajnafalvi sportcsarnokban;