KerékpározásGilbert nyerte a Vuelta 12. szakaszát

2019. szeptember 7., szombat, Sport

Philippe Gilbert nyerte csütörtökön a Vuelta a España országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszát. Összetettben a szlovén Primož Roglič megőrizte első helyét.

  • Fotó: Facebook / La Vuelta
    Fotó: Facebook / La Vuelta

A 171,4 kilométeres távnak a navarrai autóverseny-pályáról vágott neki a mezőny, amelyre egy gyorsasági részhajrá, valamint négy harmadik kategóriás emelkedő várt Bilbaóig. Némileg szokatlan módon több mint száz kilométert megtettek a versenyzők, mire kialakult a nap 19 fős szökevénycsoportja, amely az utolsó rövid, ám meredek emelkedőn szakadt szét. A Deceuninck-Quick Step jókor meginduló belga versenyzője pályafutása során hatodszor ünnepelhetett szakaszsikert a spanyol körversenyen, két spanyol üldözője előtt három másodpercet meg tudott őrizni előnyéből. A 37 éves Gilbert az áprilisi Párizs-Roubaix után nyert újra. Az összetett legjobbjait magában foglaló főmezőny háromperces lemaradással ért célba, így Roglič változatlan előnnyel megőrizte a piros trikót.

Eredmények: * 12. szakasz: 1. Philippe Gilbert (belga, Deceuninck-Quick-Step) 3:48:18 óra, 2. Alex Aranburu (spanyol, Caja Rural-Seguros RGA) 3 másodperc hátrány, 3. Fernando Barcelo (spanyol, Euskadi-Murias) azonos idővel * Az összetett élcsoportja: 1. Primož Roglič (szlovén, Jumbo-Visma) 44:52:08 óra, 2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 1:52 perc h., 3. Miguel Ángel López (kolumbiai, Asztana) 2:11 p h., 4. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 3:00 p h., 5. Tadej Pogačar  (szlovén, UAE Emirates) 3:05 p h.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 702
szavazógép
2019-09-07: Sport - :

Ősi riválisok csatájával rajtolt az NFL-idény (Amerikai futball)

A Green Bay Packers 10–3-ra győzött ősi riválisa, a Chicago Bears vendégeként a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) századik idényének nyitómérkőzésén.
2019-09-07: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Ismétlőre állunk

Öt éve, az akkori elnökválasztás előtt hisztérikus hangulat uralkodott Romániában. Mindenki alig várta a Băsescu-évtized végét. Túl sok volt a konfliktus, nézőként is belefáradtunk az elnöki és a kormánypalota közötti harcba. Ez is hozzájárult Klaus Iohannis sikeréhez: az izgága, folyton valamit kavaró volt hajóskapitány mellett a megfontolt, keveset beszélő szász nyugodtabb légkört ígért.