Kitűzőkamerát kapnak a rendőrök

2019. szeptember 9., hétfő, Közélet

Kis méretű, az öltözékre rögzíthető videokamerákkal szereli fel a megyeháza a rendőrség közrendészeti részlegének alkalmazottjait – jelentette be Tamás Sándor megyei önkormányzati elnök.

A program kísérleti jellegű, egyelőre 12 ilyen szerkezetet vásárolnak (összesen tízezer lejért), és a hatástól függően később döntenek arról, hogy bővítik-e a rendszert vagy sem. A cél az, hogy az állampolgárokkal való találkozásokról pontos felvételek készüljenek, amelyekről megtudható, hogy ki mit tett vagy mondott – ezekből ugyanis nagyon sok vita fakad, ami megfelelő bizonyítékokkal mostantól rövidre zárható. A megyevezető elmondta: az emberek biztonságérzetét szeretnék növelni ezzel a módszerrel, amely a hatóságiak magatartásáról is képet ad. A felvételek a rendőrséghez kerülnek, vita esetén azonban bíróságon is felhasználhatók.  (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1548
szavazógép
2019-09-09: Közélet - :

Igazolni kell az iskolába járást (Árvasági segély)

Szeptember 25-ig kötelesek bemutatni a tanulmányuk folytatásáról szóló igazolást azok a 16. életévüket betöltött fiatalok, akik árvasági segélyben részesülnek. Az egyetemisták eddig az időpontig leadhatják saját felelősségre tett nyilatkozataikat, majd október 25-ig pótolhatják az egyetemről kiadott igazolást – tájékoztatott Köllő Piroska, a megyei nyugdíjpénztár szóvivője.
2019-09-09: A múlt hét - Kuti János:

Ki a hazugabb?

Iohannis megmondta, hogy a kormánypártok eltérítették a helyes útról az országot, ezért „az államnak teljes újraindításra van szüksége”. Mert ugyebár olyan ez az ország, mint egy bedöglött motor, amelyet újra kellene indítani, és ezért be kellene rúgni, mint egy rossz motorbiciklit.