Teremlabdarúgás, II. ligaKét hét van hátra a bajnoki rajtig

2019. szeptember 9., hétfő, Sport

Az elmúlt hét folyamán a Román Labdarúgó-szövetség közzétette a szeptember 22-én rajtoló teremlabdarúgó II. liga menetrendjét, amelynek Nyugati csoportjában a KSE Futsal együttese is érdekelt. Mint ismeretes, a kézdivásárhelyi csapat osztályozón kivívta az élvonalba való feljutás jogát, ám anyagi források hiányában nem vállalták az indulást az első osztályban.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

Ahogy augusztus közepén megírtuk, a szakszövetségnél úgy döntöttek, hogy a II. ligás futsalmezőny tizenegy együttesét két csoportba osztják, az egyikbe pedig egy kivétellel csak székelyföldi alkulatok kerültek. A KSE Futsal csapatát a Nyugati csoportba sorolták a Marosvásárhelyi VSK, a Gyergyószentmiklósi Inter, a Gyergyóremetei Kereszthegy, a Korondi Junior és a Dévai West társaságában. Az elmúlt hét folyamán rögzítették a mérkőzések időpontjait, a fordulókat elvileg vasárnap rendeznék, ám a labdarúgó III. ligában is érdekelt kézdivásárhelyiek valószínűleg hétfőnként rendezik meg mérkőzéseiket.

A felső-háromszékiek az első fordulóban (szeptember 22.) Korondon játszanak, a másodikban (szeptember 29.) Gyergyószentmiklósra látogatnak és a harmadikban (október 6.) játsszák első hazai meccsüket a Marosvásárhely ellen. A negyedik körben (október 13.) a Déva otthonában lépnek pályára, az ötödikben (október 20.) pedig a Kereszthegy csapatát fogadják. A visszavágó november 3-án kezdődik, ami egymás után két hazai meccset jelent a céhes városbelieknek. A KSE Futsal az alapszakaszt és az évet december 8-án Gyergyóremetén zárja. Ta­vasszal két értékcsoportra oszlik a mezőny: a Nyugati és a Keleti csoport (Futsal Ceahlăul Piat­ra Neamţ, Buzăui Fortius, Buzăui Luceafărul, Jászvásári Futsal Poli, Sporting Dara­bani) legjobb három helyezettje a felsőházban, a többiek pedig az alsóházban folytatják egy újabb oda-vissza körrel a pontvadászatot. Sok sikert, KSE Futsal! (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1305
szavazógép
2019-09-09: Sport - :

Szabóéknak időnap előtt véget ért a Jászvásár Rali (Autósport)

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean nagy reményekkel utazott Jászvásárra, ahol a Dunlop román ralibajnokság hatodik futamát tartották meg az elmúlt hétvégén. Sajnos, pilótánknak baleset miatt időnap előtt véget ért a murvás megmérettetés, a lenullázott verseny és a megsérült autó miatt veszélybe került az RC4-es géposztálybeli címvédés.
2019-09-09: Sport - :

Két sepsiszentgyörgyi futóverseny (Atlétika)

Az előzetesen kiadott időpontokhoz képest változtak a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör által az őszre tervezett versenyek időpontjai. Így a tizedik Sugás Futásra szeptember 28-án, a hagyományos Szentgyörgy Félmaratonra pedig október 19-én kerül sor.