Asztalitenisz, csapat Európa-bajnokságBronzérmes a magyar női válogatott

2019. szeptember 9., hétfő, Sport

A harmadik helyen kiemelt magyar női válogatott bronzéremmel zárta az asztaliteniszezők nantes-i csapat Európa-bajnokságát, miután a szombati elődöntőben 3–1-re kikapott a honosított kínai játékosokkal felálló, hetedikként rangsorolt portugáloktól, így nem jutott a fináléba. Legutóbb 2011-ben Gdańskban sikerült a magyar női csapatnak Eb-dobogóra állnia, akkor is harmadik lett.

  • Póta Georgina. Fotó: ITTF
    Póta Georgina. Fotó: ITTF

A szombati meccsen magyar részről nem Póta Georgina, hanem Madarász Dóra vívta az első találkozót, ellenfele a 40 éves, tollszárfogásos technikával játszó Yu Fu volt. Bár a 26 éves magyarnak voltak remek megoldásai, nem tudta megszorongatni a 2016-ban a budapesti kontinensviadalon ezüstérmet szerző játékost, a júniusban Európai Játékok-győztes Yu három szettben nyert.

A második párban a kétszeres kontinensbajnok Póta a nála kilenc évvel fiatalabb, Yuhoz hasonlóan Kínában született, 25 éves Shao Jienivel csapott össze, és a világranglista-helyezések közötti különbség azt vetítette előre, hogy sikerülhet az egyenlítés. A balkezes rivális azonban máshogy gondolta, felszabadultan játszott, nagyszerűen szervált, és ahogy jöttek a pontok, egyre inkább eksztázisba került. Póta ugyan próbált nyugodt maradni, de végül négy szettben alulmaradt, a magyar válogatott pedig nagyon távol került a döntőtől.

Pergel Szandra Leila Oliveira ellen visszahozta a reményeket, nem is okozott csalódást. Bár az első játszma szoros küzdelem után az ellenfélé lett, a folytatásban a 30 éves, balkezes játékos tudásával ellensúlyozta Oliveira lelkesedését és sikerült szépítenie. Következett a két éljátékos összecsapása, Yu Fu és Póta csatája. A magyar asztaliteniszező ezúttal is csak egy szettet tudott nyerni, Yu pedig magabiztosan menetelt a győzelem felé, amelyet végül megérdemelten meg is szerzett a csapatának.

Mindkét nemnél 24 csapat vett részt a franciaországi kontinensviadalon, a nyolc-nyolc csoportból csak az első helyezettek jutottak a kieséses szakaszba. A magyar férfiválogatott a csoportkör után búcsúzott.

A román női válogatott megvédte címét az Európa-bajnokságon, miután tökéletes teljesítménnyel, öt győzelemmel utasított mindenkit maga mögé, így 1992, 2002, 2005 és 2017 után ötödik alkalommal diadalmaskodott a csapat-kontinensviadalon. A Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara és Daniela Dodean összetételű együttes tegnap a döntőben 3–0-ra múlta fölül Portugália csapatát. Románia azon kevés európai gárda közé sorolható, amelyek keretében egyetlen ázsiai származású játékos sem található.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2019-09-09: Sport - :

Két sepsiszentgyörgyi futóverseny (Atlétika)

Az előzetesen kiadott időpontokhoz képest változtak a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör által az őszre tervezett versenyek időpontjai. Így a tizedik Sugás Futásra szeptember 28-án, a hagyományos Szentgyörgy Félmaratonra pedig október 19-én kerül sor.
2019-09-09: Sport - :

A világbajnok és az Eb-győztes is nyert (Labdarúgás)

A világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott 4–0-ra nyert a szlovák csapat vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, valamint a világbajnok francia válogatott hazai pályán 4–1-re nyert Albánia ellen, míg az Eb-címvédő portugálok Szerbia otthonában arattak 4–2 arányú győzelmet, ezzel begyűjtötték első sikerüket a sorozatban.