Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, Eb-selejtezőElőször győzhetnek Szlovákia ellen

2019. szeptember 9., hétfő, Sport

A magyar labdarúgó-válogatott ma hatodszor lép pályára Szlovákia ellen, a korábbi öt találkozón nem sikerült nyernie, sőt mindössze egyetlen gólt szerzett. Ez lenne az első győzelmünk a szlovákok ellen és egyben a legfontosabb is. A játékosok értéke alapján bravúr lenne a siker, viszont komoly lépést jelentene a továbbjutás felé. A 21.45-kor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

A magyar válogatott eddig ötször találkozott a szlovák válogatottal, és még egyszer sem sikerült nyerni ellene: két döntetlen mellett három vereség a mérleg. Az öt találkozón mindössze egy magyar gól született (Gera Zoltán 2008-ban talált be), míg az ellenfél ötször is eredményes volt. A szlovákok öt gólját öt játékos szerezte. A magyar válogatott legsúlyosabb vereségét (2–0) éppen a mostani Eb-selejtezős sorozatban szenvedte el.

A történelmi múlt mellett azért is lenne fontos a három pontot begyűjteni, mert ezzel a magyar csapat nagy lépést tenne a hőn áhított továbbjutás felé, ehhez pedig a csoport első két helyén kell végezni. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen Pavel Hapal, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is kihirdette keretét a találkozóra, amelyet látva elmondható, értéket tekintve jelentős a különbség a két gárda közt. A magyar keretben 26 játékos kapott helyet, míg az ellenfélnél 25, és abból négy kapus. De a szlovák keret így is 95 millió euróval drágább, mint a magyar. A magyarok értéke 75,2 millió euró, a szlovák keretet 170,9 millió euróra becsülték.

A magyar keretből Willi Orbán értékét becsülik a legmagasabbra, a Transfermarkt 20 millió euróra taksálja. Rajta kívül csak Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik értéke éri el a 10 milliót, mindketten 12 milliót érnek. Hozzájuk a legközelebb Kádár Tamás és Sallai Roland áll 4,5 milliós értékével. De a keret jelentősebb része az egymilliós határt sem éri el.

Ezzel szemben a szlovákoknál csak az Intert erősítő Milan Skriniar 60 milliót ér, azonban rajta kívül is van még két olyan labdarúgó Stanislav Lobotka és Marek Hamsik személyében, akik 20 millió feletti értékkel bírnak, valamint a Herthában légióskodó Ondrej Duda is 17 milliót ér.

 

Határon túl is láthatják a közvetítéseket

Sikerült megteremteni azokat a feltételeket, amelyek részlegesen lehetővé teszik az erdélyi és felvidéki magyarság számára, hogy figyelemmel kövessék a sportcsatorna közvetítéseit, műsorait.

Már a csatorna indulásakor megvolt a szándék arra, hogy a határon túli magyarokhoz is eljuttassák az M4 sportcsatorna műsorait. Mostanra hárultak el ennek jogi és technikai akadályai, így Erdélyben és a Felvidéken – akik kábelen nézik a televíziót – már élvezhetik például a Magyarország–Szlovákia labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező közvetítését – mondta Székely Dávid, az M4 csatorna igazgatója.

Az igazgató kijelentette, a csatorna indulásakor – négy évvel ezelőtt – az volt a legfontosabb, hogy a hazai közönségnek megmutassák azokat a látvány- és olimpiai sportokat, amelyekben Magyarország rendkívül sikeres. Székely Dávid hangsúlyozta, mára mindenkihez elér az M4 sportcsatorna, így minden érdeklődő követheti a magyar sportsikereket. „Azt szerettük volna, hogy minél többen láthassák azokat a honfitársainkat, akik az egész világon igazán nagy dolgokat érnek el a sporton belül, és ezáltal az egész országot teszik büszkévé, az egész országot ismertetik meg a világgal” – fogalmazott az igazgató.

A labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit szintén nézhetik majd az erdélyi és felvidéki kábeles előfizetéssel rendelkező magyarok, a 2020-ban Tokióban rendezendő nyári olimpiai játékokat pedig az összes, Magyarországgal határos országban figyelemmel követhetik majd.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1072
szavazógép
2019-09-09: Sport - :

A világbajnok és az Eb-győztes is nyert (Labdarúgás)

A világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott 4–0-ra nyert a szlovák csapat vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, valamint a világbajnok francia válogatott hazai pályán 4–1-re nyert Albánia ellen, míg az Eb-címvédő portugálok Szerbia otthonában arattak 4–2 arányú győzelmet, ezzel begyűjtötték első sikerüket a sorozatban.
2019-09-09: Sport - Tibodi Ferenc:

Átlagos idény, ezúttal is a birkózás volt húzó sport a Sepsi ISK-nál (Sportélet)

A Nemes Áron irányította Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub az elmúlt évben öt szakosztállyal működött, és a 31 csoportja több mint 400 tehetséges gyereket foglalkoztatott. A ma megkezdődött 2019/2020-as tanévnek is ugyanekkora létszámmal vágnak neki, az igazgató azt reméli, hogy ebben a szezonban is tudják hozni azt a szintet, mint az előző tanévben, és ha lehetőség van rá, akkor túl is szárnyalják azt. Az előző szezonban a sportiskolás birkózók tizennyolc (ebből három bajnoki cím), az atléták pedig hét dobogós helyezéssel öregbítették az intézmény hírnevét az országban. Ezekről és a Sepsi ISK mindennapos gondjairól az elmúlt hétvégén beszélgettünk Nemes Áronnal, aki úgy véli, hogy a kisstadionbéli létesítményük hiánya miatt csak a gyerekek járnak pórul. Továbbá meg kell említenünk azt a tényt is, hogy az ISK tanulói igyekeznek kivenni részüket a közösségi életből is: szemétszedést szerveztek Sugásfürdő felé, részt vettek az Írisz Ház által szervezett Összefogás napján, emellett volt évzáró kosárlabda-maratonjuk és farsangi korcsolyabulijuk is.