Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megkapják a pénzt az önkormányzatok

2019. szeptember 11., szerda, Belföld

Az elkövetkező időszakban a területi közigazgatási egységek meg fogják kapni a működtetésükhöz szükséges pénzösszegeket, jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, rámutatva, hogy a kormány össze­sen 1,4 milliárd lejt fog kiutalni.

  • Fotó: economica.net
    Fotó: economica.net

A tárcavezető szerint a helyi önkormányzatok által kért összegek természetesen meghaladják ezt a summát, mivel a fejlesztési költségeket vagy a társfinanszírozási költségeket is felszámolták. „A törvény arra kötelez, hogy a működtetéshez szükséges összegeket biztosítsuk” – fejtette ki Teodorovici, hozzátéve: a kiutalandó összegek „fedezni fognak minden, működéshez szükséges kiadást, a fizetésektől a szociális költségekig”.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 699
szavazógép
2019-09-11: Belföld - :

Pártközi egyezséget javasolnak (Előrehozott választások)

Előrehozott választások kiírása érdekében javasol paktumot az államelnöknek, a Nemzeti Liberális Pártnak (NLP), az RMDSZ-nek, a kisebbségek parlamenti frakciójának, a Pro Románia Pártnak és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta koalíció – jelentette be Dan Barna MRSZ-elnök.
2019-09-11: Belföld - :

Sem Dăncilă, sem a jobboldal

„Nem fogjuk megszavazni az új Dăncilă-kormányt, amely ugyanolyan inkompetens lenne, mint a mostani” – jelentette ki Victor Ponta, a Pro Románia Párt elnöke.