Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A közlekedésért felelhet

2019. szeptember 11., szerda, Belföld

Brüsszelben mutatta be az uniós biztosok általa javasolt listáját Ursula von der Leyen, Az Európai Bizottság (EB) elnöke. A dokumentum szerint a Szociáldemokrata Párt (SZDP) színeiben európai parlamenti képviselői mandátumot ellátó Rovana Plumbot közlekedésért felelős biztosnak javasolja.

  • Fotó: bugetul.ro
    Fotó: bugetul.ro

Az EB által kiadott közlemény Rovana Plumbról (a Szocialisták és Demokraták csoportjának alelnökéről) megemlíti, hogy hazájában korábban volt már környezetvédelmi, munkaügyi, az európai alapokért felelős, oktatási miniszter és közlekedési tárcavezető. A következő lépésben az Európai Parlamentnek jóvá kell hagynia a biztosok teljes testületét, ideértve az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét is. Ezt megelőzően az illetékes parlamenti bizottságok a parlament eljárási szabályzatának megfelelően meghallgatják a kijelölt biztosokat. Miután az össze­tételre vonatkozó javaslatot az Európai Parlament is jóváhagyta, az Európai Bizottságot az Európai Tanács nevezi ki.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 694
szavazógép
2019-09-11: Belföld - :

Sem Dăncilă, sem a jobboldal

„Nem fogjuk megszavazni az új Dăncilă-kormányt, amely ugyanolyan inkompetens lenne, mint a mostani” – jelentette ki Victor Ponta, a Pro Románia Párt elnöke.
2019-09-11: Belföld - :

Hírsaláta

ÚJABB GYŐZELEM TANASĂNAK. A feljelentéseiről elhíresült Dan Tanasă blogger vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) elérte, hogy a csíkszeredai utcanévtáblák nyelvi sorrendjét bírósági ítélettel megváltoztassák.