Női kosárlabdaKét edzőmérkőzés

2019. szeptember 13., péntek, Sport

A megyeszékhelyi női kosárlabdacsapat, a Sepsi-SIC ma és holnap 19 órától felkészülési mérkőzést játszik a magyarországi PEAC-Pécs együttese ellen a Sepsi Arénában. A mai találkozót megelőzően, 17.30-tól klub- és csapatbemutatóra is sor kerül.

  • Miska Brigitta felvétele
    Miska Brigitta felvétele

A négyszeres bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC alakulatánál már augusztus 26-a óta zajlik a felkészülés, s bízunk abban, hogy mindenki nagy lendülettel és keményen dolgozva készül mind a hazai, mind a nemzetközi idényre. A fizikai alapozás és jó néhány taktikai elem begyakorlását követően a zöld-fehér mezes lányok készen állnak az első erőfelmérő mérkőzésre, amelyet ma 19 órától a magyarországi PEAC-Pécs együttesével vívnak meg. A két csapat szombaton is megmérkőzik egymással szintén este 7-től és ugyancsak a Sepsi Arénában. Mindkét meccsre ingyenes a belépés.

A pécsi gárda az előző szezonban 14 győzelemmel és 8 vereséggel a negyedik helyen zárta az anyaországi pontvadászat alapszakaszát, a rájátszás első körében kettős vereséget szenvedett a Zalaegerszegi TE NKK alakulatától, és végül a hetedik pozícióba végezte az idényt. Az Európa-kupában érdekelt pécsiek már túl vannak három edzőmeccsen: az elsőn 70–67 arányban kaptak ki Szekszárdtól, a következő kettőn a Meszlényi Róbert edzette lányok előbb 79–41-re, majd 87–70-re győzték le a ZTE NKK gárdáját.

A mai mérkőzést megelőzően. 17.30-tól klub- és csapatbemutatóra is sor kerül a Sepsi Arénában, amelyen a megyeszékhelyi sportkedvelő nagyközönség a kosárlabdázók mellett megismerheti a Sepsi-SIC további négy szakosztályának – kézilabda, kerékpározás, birkózás és asztalitenisz – sportolóit és edzőit.

Gyors léptekkel közeledik a 2019–2020-es női kosárlabdaidény rajtja, így már igényelhető a zöld-fehérek hazai meccseire a bérlet, ami mellé a Sepsi-SIC ajándékba ad egy szurkolói pólót. Az érdekeltek e-mailben (press.sepsi.sic@gmail.com) jelezhetik igényüket és pólóméretüket, a bérleteket pedig az első bajnoki mérkőzés előtt (október 9.) vehetik át.

Az idei bérletárak: * Fehér bérlet (nem helyhez kötött) 210 lej * Zöld bérlet (helyhez kötött) 260 lej * Arany bérlet (támogatói) 500 lej. Ebben a szezonban a két hazai küzdelemsorozat összecsapásaira 10, míg az Európa-kupa meccsre 15 lej lesz egy jegy ára, a 18 év alattiak számára pedig továbbra is ingyenes a belépés. (TiF)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1487
szavazógép
2019-09-13: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

1. LIGA. A 9. forduló programja: Academica Clinceni–Astra Giurgiu (ma, 17.30 óra), Kolozsvári CFR–FC Voluntari (ma, 21 óra), Chindia Târgoviște–Sepsi OSK (szombaton, 18.30 óra), Dinamo–FC Botoșani (szombat, 21 óra), Jászvásári Politehnica–FC Hermannstadt (vasárnap, 18 óra), Craiova–FCSB (vasárnap, 21 óra), FC Viitorul–Medgyesi Gázmetán (hétfő, 21 óra).
2019-09-13: Közélet - Fekete Réka:

Szoboravatóval egybekötött iskolaünnepség (Kétszáz éve született Berde Áron)

A szentivánlaborfalvi születésű közgazdászra, jogászra, az első magyar meteorológiai szakkönyv szerzőjére, a Kolozsvári Tudományegyetem első rektorára emlékeztek tegnap a Berde Áronról (1819–1892) elnevezett sepsiszentgyörgyi iskolában, és az alkalomból felavatták Vargha Mihály szobrászművész Berde Áronról készített bronz mellszobrát.