Lengyel Ferenc a Manaszlu felé tart

2019. szeptember 14., szombat, Magazin

Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója az alaptábori trekking legmagasabb pontjának számító, 5106 méteres Larke-hágón keresztül jutott el a hágótól mintegy 20 kilométerre fekvő Samdoig (3872 m), majd innen csütörtökön érte el Sama Gaun faluját.

A Kalifa Alpin Csapat közlése szerint remekül halad Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója, aki a tervekhez képest egy nappal előbb érte el Sama Gaun faluját, így hamarosan megérkezhet a Föld nyolcadik legmagasabb hegye, a 8163 méter magas Manaszlu 4700 méteren fekvő alaptáborába és megkezdheti a magaslati táborok kiépítését.

A Kalifa Alpin Csapat hegymászójának idei célja, hogy az Alpok 82 négyezresének és a 7134 méteres Ibn Szína-csúcs megmászása után oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül teljesítse első nyolcezresét, a 8156 méter magas Manaszlu hegycsúcs meghódítását.

A közlemény idézi Lengyel Ferenc hegymászót, aki elmondta, hogy kemény napon vannak túl. „Érdekes belegondolni, hogy már a trekking során magasabban voltam, mint a Mont Blanc csúcsa, de őszintén szólva már nagyon várom, hogy az alaptáborban legyünk és elindulhassak felfelé. Gyönyörű a trekking, csodálatos az útvonal, de már itt az ideje mászni” – hangsúlyozta a hegymászó.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2019-09-14: Irodalom - :

P. Buzogány Árpád: A versben él a fény

Éjfél után a szív másként dobog,
amíg a lomha tollal álmodok,
kezembe véve így varázsolok,
serény ritmusra kelnek víg sorok,
virágokat ha egybefűzhetek
2019-09-14: Magazin - :

Tizenkét kortárs drámát mutatnak be Székelyudvarhelyen

Tizenkét kortárs drámát mutatnak be a székelyudvarhelyi 11. dráMA színházi találkozón – közölték a szervezők. A Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum Alapítvány által szervezett dráMA kortárs színházi találkozó szeptember 16021. között zajlik.