Labdarúgás, 1. LigaLászló Csaba a jobb helyzetkihasználásban reménykedik

2019. szeptember 14., szombat, Sport

Kéthetes bajnoki szünet után, ma ismét pályára lép a Sepsi OSK, amely az újonc Chindia Târgoviște vendége lesz az Ilie Oană Stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. A 18.30-kor kezdődő találkozót Sebastian Colţescu vezeti, a mérkőzést a Digi Sport és a Telekom Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A Sepsi OSK veretlensége megszakadt az előző fordulóban, amikor hazai pályán vereséget szenvedett a Dinamo együttesétől, a Dâmbovița megyei csapat az FC Hermannstadt otthonában kapott ki. A piros-fehér mezesek és a Chindia történetük során kétszer találkoztak, mindkét alkalommal a 2016–2017. évi másodosztályú bajnokságban, ahol a háromszéki gárda előbb hazai környezetben begyűjtötte a három pontot, majd vendégként osztozkodott a pontokon. A 9 ponttal nyolcadik sepsiszentgyörgyi csapat ebben az idényben még nem szenvedett vereséget idegenben, mérlege egy győzelem és három döntetlen, míg az 5 ponttal tizenharmadik Târgoviște hazai környezetben egyszer nyert és kétszer kikapott. Ma a bajnokság egyik legjobb és az egyik leggyengébb védelmével rendelkező együttese néz farkasszemet: a Sepsi OSK eddig 6 gólt kapott, a Chindia kapujában 17 találat landolt. Ami a csapatok támadójátékát illeti, a László Csaba irányította labdarúgók nyolc mérkőzésen csak hatszor voltak eredményesek, az újonc viszont tíz gólt jegyzett.

„A szünet miatt több időnk volt készülni a mérkőzésre. Nyerni akarunk a Chindia ellen, viszont tisztában vagyunk azzal, nem lesz könnyű, hiszen az ellenfél jól játszik, Viorel Moldovan vezetőedző a támadójátékot részesíti előnyben. Az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, hiszen a másodosztályból érkezett csapatok bizonyítani akarják, hogy megállják helyüket az élvonalban. Az eddigi találkozókon több helyzetet kidolgoztunk, azonban a befejezésnél figyelmetlenek voltunk, így pontokat veszítettünk. Az a célunk, hogy koncentráltabbak legyünk, a lehetőségeket pedig gólra váltsuk, mert az újonc ellen mindenképp szeretnénk a három pontot begyűjteni. Minden mérkőzésen a győzelem a célunk, viszont még szükségünk van egy kevés időre a csapatjáték fejlődéséhez, de biztos vagyok benne, hogy jó úton haladunk” – mondta László Csaba vezetőedző. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2019-09-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett gyermek, édesapa, testvér, élettárs, sógor, rokon, barát, a néptáncosok „Attila bácsija”,
a Székely Légió alaptagja,
a mindig vidám
sepsiszentgyörgyi
GÁSPÁR ATTILA
51 éves korában rövid szenvedés után 2019. szeptember 13-án örök álomra szenderült.
Drága halottunk
földi maradványait szeptember 17-én, kedden 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi Vártemplom ravatalozóházából
a református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes,
emléke áldott.
Bánatos hozzátartozói
1283
2019-09-14: Sport - :

Roglič növelte előnyét az összetettben (Kerékpározás)

Sergio Higuita nyerte csütörtökön a Vuelta a España országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, amelyen a szlovén Primož Roglič tovább növelte előnyét az összetettben.