Férfi kosárlabdaSpanyolország a világbajnok

2019. szeptember 16., hétfő, Sport

A spanyol válogatott nyerte a kínai férfi kosárlabda-világbajnokságot, a vasárnapi döntőben 95–75-re győzött az argentin csapat ellen.

  • Fotó: FIBA
    Fotó: FIBA

Az európai válogatott a találkozó első percétől kezdve irányított, öt perc elteltével már 14–2-re vezetett, és a mérkőzés végéig egy pillanatig sem engedte ki kezéből az előnyt. Az argentinoknál csak a 24 pontig jutó Gabriel Deck játszott világbajnoki döntőhöz méltó színvonalon, a spanyoloknál ugyanakkor hatan is 10 pont fölé jutottak. A lepattanócsatát 47–27-re nyerte Sergio Scariolo szövetségi kapitány együttese, amely 2006 után második világbajnoki címét szerezte. A spanyol válogatott legjobbja a fináléban a 20 pontos Ricky Rubio volt, Sergio Llull 15, Marc Gasol 14 pontig jutott, míg Rudy Fernández 11 ponttal és 10 lepattanóval dupla duplát ért el. A spanyolok veretlenül nyerték meg a világbajnokságot.

 

Franciaország nyerte a bronzérmet

A világbajnokságon az a francia válogatott lett a bronzérmes, mely a vasárnapi bronzmérkőzésen 67–59-re legyőzte az ausztrál csapatot. Az előző világbajnokságon ugyancsak harmadik francia együttes szinte végig hátrányban volt, a nagyszünet után volt olyan periódus, amikor 15 ponttal volt elmaradva ellenfelétől. A későbbi győztes azonban a harmadik negyedben annyi pontot szerzett, mint az első két negyedben összesen, kilenc perccel a találkozó vége előtt vezetett először, ám ezt követően simán győzött.

Az ausztrálok immáron ötödik alkalommal maradtak érem nélkül úgy világversenyen, hogy bejutottak a négy közé: olimpiákon négyből négyszer veszítették el a bronzmérkőzést, világbajnokságon pedig most először lettek negyedikek. A vasárnapi mérkőzés legeredményesebb játékosa a franciák kosarasa, Nando De Colo volt 19 ponttal.

Eredmények: * döntő: Spanyolország–Argentína 95–75 (23–14, 20–17, 23–16, 29–28) * bronzmérkőzés: Franciaország–Ausztrália 67–59 (11–16, 10–14, 21–16, 25–13).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2019-09-16: Sport - :

Győzelemmel kezdett a Szeged és a Veszprém (Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája)

A Szeged házigazdaként 31–28-ra legyőzte a Barcelonát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, míg a Telekom Veszprém hazai környezetben 40–28-ra verte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát.
2019-09-16: Sport - :

Tizenharmadszor mozoghat együtt Sepsiszentgyörgy (Sportnapok, 2019)

Már csak pár nap választ el a sepsiszentgyörgyi Sportnapok 2019-es kiírásának rajtjától, aminek szeptember 20–22. között a Sepsi Aréna és környéke ad otthont. Az előkészületekről, az esemény programjáról Nemes Áront kérdeztük, aki egy villáminterjú révén avatott be az idei rendezvény kulisszatitkaiba.