KarateHárom éremmel kezdték a kvalifikációt

2019. szeptember 17., kedd, Sport

Szeptember 14-én és 15-én a budapesti Vasas Jégcentrum adott otthont Magyarország legszínvonalasabb és egyben legnépesebb mezőnyű nemzetközi viadalának. A Budapest Open karate­versenyt minden év szeptemberében rendezik meg, ezúttal 22 országból mintegy 2200 sportoló nevezett.

Az MTK Budapest 70 karatékával vett részt a rangos megmérettetésen, közülük 24 versenyző a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztályához is tartozik. A Budapest Open volt a 2020-ban a magyar fővárosban rendezendő korosztályos Európa-bajnokság első kvalifikációs pontszerző versenye. A kétnapos viadalon az MTK sportolói 24 alkalommal állhattak dobogóra, ugyanis 10 arany-, 8 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek, továbbá 10 ötödik helyet is összehoztak. Vass Hunor edző tanítványai 2 arany- és 1 ezüstérem mellett 4 ötödik helyezést is begyűjtöttek. Mivel a budapesti torna kiemelt kvalifikációs verseny volt, így az ötödik helyek is pontszerzőnek számítanak a kadett, junior és huszonegy év alatti korosztályok számára. A háromszéki tréner szerint színvonalas szervezés fogadta a résztvevőket, a versenyen képzett karatékák mérhették össze tudásukat. Hozzátette: az idény nemrég kezdődött, panaszra nem lehet okuk, hiszen a legtöbb sepsiszentgyörgyi sportoló két-három győztes mérkőzéssel térhetett haza, akik viszont érmet szereztek, azoknak négy-öt győztes meccset kellett megvívniuk. A Sport-All karateszakosztályának következő kvalifikációs viadala Horvátországban lesz, ahol októberben a Croatian Open karate-versenyre kerül sor.

Eredmények: * aranyérmesek: Török Panka (10–11 éves korosztály, -30 kilogrammos súlycsoport), Galiger Szilárd (10–11 év, -30 kg) * ezüstérmesek: Péter Csiki Csanád (8–9 év, -32 kg) * 5. helyezettek: Csorba Ede (junior, -55 kg), Bartos Norbert (kadett, +70 kg), Bernád Vivien (12–13 év, -42 kg), Jakab Eszter (10–11 év, -40 kg). (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 987
szavazógép
2019-09-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett gyermek, édesapa, testvér, élettárs, sógor, rokon, barát, a néptáncosok „Attila bácsija”, a Székely Légió alaptagja, a mindig vidám sepsiszentgyörgyi
GÁSPÁR ATTILA
51 éves korában rövid szenvedés után 2019. szeptember 13-án örök álomra szenderült.
Drága halottunk földi maradványait szeptember 17-én, kedden 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi Vártemplom ravatalozóházából a református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes,
emléke áldott.
Bánatos hozzátartozói
1283
2019-09-17: Sport - :

Történelmi szlovén siker (Kerékpározás, Vuelta a España)

Primož Roglič nyerte a Vuelta a España spanyol országúti körversenyt, ezzel első szlovén kerékpárosként diadalmaskodott a háromhetes viadalon.