Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Építőipari bővülés

2019. szeptember 18., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az idei első hét hónapban 26 százalékkal nőtt a hazai építőipar teljesítménye a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az országos statisztikai intézet.

  • Forrás: eComunicate.ro
    Forrás: eComunicate.ro

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a növekedés 18,8 százalék volt a vizsgált időszakban. A nyers adatok szerinti bővülés főleg az új építkezéseknek köszönhető, amelyek esetében 32,9 százalékkal nőtt a termelés, a karbantartási és javítási munkálatok esetében 15,7 százalékos, a felújításoknál 2,5 százalékos növekedést jegyeztek. Az épületek típusa szerint a nem lakóépületeknél 37,4 százalékos bővülést jegyeztek, a lakóépületeknél a munkálatok volumene 34,1 százalékkal nőtt, az ipari létesítményeknél 15,7 százalékos növekedést mértek. Júliusban a munkálatok volumene 2,9 százalékkal nőtt az előző hónaphoz mérten, míg a tavalyi hetedik hónaphoz képest az építőipar teljesítménye a nyers adatok szerint 41 százalékkal nőtt. Az építőipari termelés volumene az elmúlt két évben egyébként csökkent, tavaly 4,1 százalékos, míg 2017-ben 5,4 százalékos visszaesést jegyeztek az előző évekhez képest.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 219
szavazógép
2019-09-18: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Ha kell, a levegőre is nyomtatunk (Magánvállalkozás)

„Akkor tíz perc múlva az üzletben” – mondta Lukács Tamás a telefonos felkérésre válaszolva, hogy a Pál Hunorral közösen működtetett Press on Technology Kft. nevű kis vállalkozásról, de főként a két fiatal vállalkozó motivációiról beszélgessünk.
2019-09-18: Pénz, piac, vállalkozás - :

Autópiac

Kilenc százalékkal nőtt a hazai autópiac a 2019-es esztendő első nyolc hónapjában a tavalyi év ugyanezen időszakához mérten – derül ki a Gépkocsigyártók és Importőrök Egyesülete (APIA) által közzétett adatokból.