SapientiaBevezető programok elsőéveseknek

2019. szeptember 19., csütörtök, Közélet

Egységesen hétfőn kezdődött az új tanév a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem minden karán, az első hét ellenben hagyományosan a regisztráció időszaka, ezekben a napokban szervezik az összerázó programokat is az elsőévesek számára. A sepsiszentgyörgyi tanulmányi központ agrármérnöki szakán huszonkét gólya kezdi meg tanulmányait.

  • Elsőéves hallgatók ismerkednek Sepsiszentgyörggyel. Tóásó Előd felvétele
    Elsőéves hallgatók ismerkednek Sepsiszentgyörggyel. Tóásó Előd felvétele

A marosvásárhelyi kar kertészmérnöki tanszékéhez tartozó agrárképzés iránt a háromszékieken kívül Hargita és Brassó megyeiek is érdeklődnek, a huszonkét elsőéves legalább tizenöt településről érkezett. Igény szerint bentlakást is biztosítanak a távolabbiak számára, a tanulmányi eredmények függvényében ösztöndíjra is van lehetőség. Míg Kolozsváron és Marosvásárhelyen, ahol több száz hallgatója van az egyetemnek, főként a hallgatók szervezik a regisztrációs héten az elsőévesek számára a programokat, a sepsiszentgyörgyi tanulmányi központban a tanárok is bekapcsolódnak abba. Bartha Csaba adjunktus Sepsiszentgyörgy központját, hangsúlyosan az Erzsébet parkot mutatta be minap egy városismertető alkalmával, de azt is elmondta az újoncoknak, hogy hol ihatják a legjobb kávét, hol találhatnak fiatalos hangulatú étkezdéket. Bár ezt a hetet a regisztrációra és a kötetlen programokra szánják, rendhagyó módon a hét végén már a tanórákat is megkezdik, mivel egy magyarországi oktató ekkor tud Sepsiszentgyörgyre jönni – mondta lapunknak Bartha Csaba.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2019-09-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Nőtt a forgalom, de kevesebb a munkás (Vezető háromszéki vállalkozások)

Nőtt a vállalkozói kedv tavaly Háromszéken, továbbra is az ipar, valamint a kereskedelem a vezető ágazat térségünk gazdaságában – derül ki a megyei kereskedelmi és iparkamara által készített, tavalyi adatokra alapozó összesítésből. A hagyományokhoz híven ismét díjazzák a legeredményesebb vállalkozásokat. A rendezvényt október 10-én tartják Sepsiszentgyörgyön.
2019-09-19: Közélet - Iochom István:

Új tanácstag Kézdivásárhelyen

A tegnap délután megtartott önkormányzati ülésen Kézdivásárhely tizenkilenc tagú testületébe a június 27-én lemondott Szabó Vince Árpád helyére Bartók Előd Huba került.