Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Rangos elismerés a Vadon Egyesületnek

2019. szeptember 21., szombat, Közélet

Rangos magyar díjban részesült a sepsiszentgyörgyi Vadon Egyesület, illetve annak vezetője. A két elismerés egyszerre megtisztelő, illetve folytatásra ösztönző, mondta lapunknak Demeter János, a Vadon ügyvezető igazgatója.

  • A Vadon Egyesület munkatársai díjukkal az Országház felsőházi termében.  Fotó: Facebook / Vadon Egyesület
    A Vadon Egyesület munkatársai díjukkal az Országház felsőházi termében. Fotó: Facebook / Vadon Egyesület

Érték és Minőség Nagydíjas a Vadon Egyesület – tájékoztat az egyesület közleménye, a díjat  szeptember 10-én adták át ünnepélyes keretek között a budapesti Országház felsőházi termében. Nem szokványos, hogy egy egyesület pályázzon erre a díjra, ezt ugyanis főleg cégeknek hozták létre – közölte érdeklődésünkre Demeter János. A Vadon Egyesület szolgáltatásaival pályázott erre a minősítésre, főleg a múzeumpedagógiai és a lovas oktatási tevékenységeivel, tette hozzá, vagyis  természeti nevelési munkájukat jutalmazták. A díj természetesen kollégái érdeme is, s az elismerés azért is fontos számukra, magyarázta, mert ösztönzi, hogy még jobbak legyenek abban, amivel foglalkoznak, másrészt megerősíti őket abban a tudatban, hogy jó úton járnak. Céljuk, hogy a „természettel való barátkoztató programjaik” tartalmasak legyenek, mert a természeti értékek megbecsülésére a nemzedékeknek fel kell nőni. A gyermekeket nagyon kis korban meg kell tanítani a természet tiszteletére és szeretetére, s ez a Vadon Egyesület legfontosabb tevékenysége, ez pedig növelheti mind a vadászati múzeum, mind az egyesület elismertségét, tette hozzá.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje állami kitüntetést az országos vadásznapokon vette át Demeter János. A kitüntetésre az Országos Vadászati Kamara jelölte, az indoklás szerint a „székelyföldi vadászati kapcsolatok ápolását, valamint a vadászati kultúra széles körű megismerését több évtizede szolgáló kiemelkedő tevékenysége elismeréseként”. Mint Demeter János lapunknak fogalmazott, számára nagyon felemelő érzés, hogy az anyaország megbecsüli munkáját.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2306
szavazógép
2019-09-21: Közélet - Fekete Réka:

Életműdíj Gazda Klárának

A hintázás, a fehér liliomszál tavaszi lányjáték és a hidas játékok szimbólumüzenetét elemzi Gazda Klára sepsiszentgyörgyi néprajzkutató a Nyiss kaput, új bíró című, tegnap bemutatott tanulmánykötetében. A Székely Nemzeti Múzeumban tartott kötetismertető alkalmával a kolozsvári Kriza János Néprajzi Társaság életműdíjjal tüntette ki Gazda Klárát.
2019-09-21: Jegyzet - László Zsuzsa:

Aranyhal

Augusztusban sok hulló csillagot lehetett látni. Kémleltük is barátaimmal eleget az eget, kigondoltuk időben a kívánságainkat, persze, nem mondtuk ki hangosan. Magánügy. „Láttad, nem láttad? Ott, az előbb! Ne dumálj, figyelj, biztos lesz még, és jól gondold meg, mit szeretnél”.