Férfi kézilabda, Bajnokok LigájaKikaptak a magyar csapatok

2019. szeptember 24., kedd, Sport

A MOL-Pick Szeged vasárnap 30–25-re kikapott a Paris Saint-Germain otthonában, míg a Telekom Veszprém szombaton házigazdaként 37–31-re alulmaradt a német THW Kiel csapatával szemben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

  • Fotó: Mol-Pick Szeged
    Fotó: Mol-Pick Szeged

A Szeged több mint öt perc elteltével, háromgólos hátrányban volt eredményes először, viszont ettől olyannyira lendületbe jött, hogy a 17. percben már 9–8-ra vezetett. A folytatásban Nikola Karabatić vezérletével fordított a PSG, a szünetben pedig 16–14 volt az állás.

A második félidő elején megint a vezetésért támadhatott a Szeged, ám a spanyol irányító, Joan Canellas két hibája után elhúzott a párizsi csapat, és eldöntötték a mérkőzést. A vendégek többet hibáztak, sok labdát eladtak, és 13 perc alatt csak egyszer voltak eredményesek, eközben a hazaiak hat gólt dobtak. A francia bajnokcsapat a hajrában magabiztosan őrizte előnyét, és két vereség, illetve egy döntetlen mellett negyedszer győzte le a szegedi együttest.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nikola Karabatić volt nyolc találattal, a túloldalon Bodó Richárd öt gólt szerzett.

A Kiel nagyszerűen kezdett, rövid idő után már 3–0-ra vezetett, ráadásul a hazaiak világ- és Európa-bajnok kapusa, Sterbik Árpád sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. Az előző idényben BL-ezüstérmes Veszprém hamar egyenlített, kilenc perccel később viszont ötgólos hátrányban volt, a német csapat pedig a szünetben is magabiztosan vezetett (13–16).

A második félidőben a norvég Harald Reinkind kiváló játékával menetelt a vendégcsapat, a házigazdáknál viszont hiányzott a hatékony védekezés és kapusteljesítmény, valamint a támadásoknál a jó irányítójáték. Két gólra fel tudott zárkózni a Veszprém, ekkor ellenfele ismét elhúzott, és végig magabiztosan játszva győzött idegenben.

A mezőny legjobbja Harald Reinkind volt, aki nyolc góljával egyben a legeredményesebb is lett. Hendrik Pekeler és Nikola Bilyk hétszer talált be, a házigazdáknál Andreas Nilsson és az egyiptomi Jahja Kaled Omar egyaránt öt gólt szerzett. A két együttes 19. alkalommal játszott egymással, a Kiel egy döntetlen és kilenc vereség mellett kilencedszer győzte le a veszprémi együttest.

A Szeged szombaton a német Flensburg együttesét fogadja, a Telekom Veszprém pedig vasárnap a Montpellier HB otthonában folytatja szereplését a BL-csoportkörben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1716
szavazógép
2019-09-24: Sport - :

Harmadszor is az európai válogatott győzött (Tenisz)

Az európai teniszezők válogatottja 13–11-re legyőzte a világválogatottat a Genfben rendezett Laver Kupán.
2019-09-24: Közélet - Váry O. Péter:

Pacalmozaik (pulzArt)

Nem olyan egyszerű főzni, közben okosakat mondani, s ráadásul óvatosan bánni az itallal, mert még később is helyt kell állni. Pedig az egész a piálásból indult, s torkollt a Nagy macskajajkönyvbe. Főzéssel fűszerezve.