Csődbe ment utazási iroda

2019. szeptember 25., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Csődbe ment hétfőn és beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer (egyes becslések szerint akár 600 ezer) utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein.

  • Fotó: Financial Times
    Fotó: Financial Times

A brit polgári repülésügyi hivatal (CAA), valamint a brit közlekedési minisztérium, a külügyminisztérium és az üzleti ügyek minisztériuma által ismertetett közös tájékoztatás szerint a CAA haladéktalanul hozzákezd már kidolgozott, Matterhorn-művelet nevű készenléti tervének végrehajtásához a Thomas Cook szervezésében külföldön tartózkodó, csaknem 160 ezer brit utas hazaszállítására. A közlemény szerint ez lesz Nagy-Britannia történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű békeidőbeli művelete. Az 1841-ben Thomas Cook üzletember által alapított cég világszerte 22 ezer, Nagy-Britanniában 9 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és 94 repülőgépből álló saját légitársasága is van. A cég hónapok óta pénzügyi nehéz­ségekkel küszködött; a március 31-én zárult fél évről 1,5 milliárd font adózás előtti veszteséget jelentett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 288
szavazógép
2019-09-25: Pénz, piac, vállalkozás - :

Magyar kézben a Promenada

Több magyarországi gazdasági szaklap is arról cikkezik, hogy a milliárdos Jellinek Dániel többségi tulajdonában lévő Indotek Group megállapodást kötött a francia AEW Europe csoporttal, és megvette a mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű Promenada bevásárlóközpontot Marosvásárhelyen – írja a Pénzcsinálók.
2019-09-24: Közélet - :

Magyarból jeles

Sepsiszentgyörgyön és Kovásznán koncertezett kedden a Kiss Kata zenekar.