Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kalandpark és poros utca

2019. szeptember 27., péntek, Nyílttér

Ideje lenne végre felébrednie önkormányzatunknak nagy, merész álmodozásaiból, és mélygarázs, sárkánydomb, oktató-szórakoztató kalandpark stb. magasröptű tervei után kalandozzon egyet Székelyföld kultúrfővárosának peremén is.

  • Fotó: Toró Attila
    Fotó: Toró Attila

Mondjuk például becses Jókai Mór írónk nevét megbecstelenítő utca azon járdáin, amelyekről még mindig csak mi, lakók álmodozunk továbbra is merészen a XXI. század második évtizedének végén. Ígérjük, hogy az illetékes útszéli sétája, ha nem is szórakoztató, de roppant tanulságos és élménydús lehet a közvetlen közelében száguldó autók porködében – vagy, ha esik, permetzuhanyában –, lószar rusztikus illatával vegyülő kipufogógázok légköri jelenségeiben.

Mi, itteni lakosok sajnos kissé poros kenyérrel és mindennapi mérgünk savanyú sójával tisztelhetjük meg, mondjuk, épp a házaink közvetlen közelébe telepített két építőanyag-lerakat előtt. Így aztán a tekintetes, szakavatott önkormányzati ember TIR kocsik, daruk, targoncák fergetegében és idegtépő zajában elmélázhat azon, hogy ugyan ki lehetett az a buzgómócsing, aki engedélyt adott e vállalkozások működésére egy olyan keskeny utcában, ahol se járda, se csatornázás nincs, ahol por, kipufogógáz, ásványolaj szennyez egy több évtizede lakott és rohamosan fejlődő városrészt...

Dezső Bernát,
Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2019-09-27: Nyílttér - :

Városimázs-iroda és Ezüst Akadémia

Az elején kezdem: hallom a rádióban, majd látok egy plakátot is. Mindkettő a Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld kulturális fővárosában tartandó Ezüst Akadémia előadásait ajánlja az ötven év fölötti érdeklődőknek, többet tudni vágyóknak.
2019-09-27: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Egy váratlan percben életed véget ért, mint a vihar a rózsát, halál tépte szét, hosszú útra mentél, búcsút nem intettél, ha elfáradsz, hosszú utadon pihenj meg egy percre, tekints az itt maradt bánatos szívekre.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a bölöni
SIMON ÁRON
életének 54. évében vissza­adta lelkét Teremtőjének.
Részvétfogadás 2019. szep­tember 27-én, pénteken 15–18 óráig a bölöni ravatalozóban.
Temetése 2019. szeptember 28-án, szombaton 13 órakor lesz református szertartás szerint.
A gyászoló család
4314061