Kézdivásárhelyen veszélyes szeméthordónak lenni

2019. október 1., kedd, Közélet

Jelenséggé kezdett válni Kézdivásárhelyen, hogy a szemét elhordásával is foglalkozó Gosp-Com Kft. alkalmazottjait sértegetik, ha rendreutasítanák azt, aki a hulladékot nem a megfelelő helyre dobja. Legutóbb egy ilyen konfliktus igencsak elfajult. A szeptember 25-én a Secuiana Rt. közelében történt esetet a nadrággyár egyik térfigyelő kamerája is rögzítette, az áldozat pedig feljelentést tett a rendőrségen.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Aznap hajnalban a Gosp-Com alkalmazottjai épp az utcai szemetesekből szedték össze a hulladékot. Zölde István, a cég alkalmazottja arra lett figyelmes, hogy egy nő a városközpontban egy ilyen utcai szemetesbe dobja a háztartási szemetét. Figyelmeztette, hogy ez nem a megfelelő eljárás – állítása szerint ezt követően a nő férje bántalmazta őt: mellkason ütötte és azzal fenyegette meg, hogy kirúgatja a munkahelyéről. A férfi ezzel szemben azt állítja, nem történt bántalmazás, csupán meglökte Zöldét, mivel az oda nem illő szavakkal illette a feleségét.

Zonda Balázs, a Gosp-Com Kft. vezérigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: Zöldét munkavégzés közben tettlegesen bántalmazta egy helybeli polgár, és sajnos nem az első eset, hogy ilyesmi történik. Elmondása szerint eddig csak szóban sértegették a cég alkalmazottjait mindazok, akiket ilyesmiért megszólítottak, tettlegességig nem fajult a nézeteltérés. A vezérigazgató szerint az esetet nemcsak a kamera rögzítette, hanem szemtanúk is tudják bizonyítani, hogy mi történt, a sértett fél pedig törvényszéki orvosnál is járt, a cég pedig szintén feljelentést tett a városi rendőrségen. „Nem fogjuk elhallgatni azt, ami történt, mert nem szeretnénk, ha a jelenség gyakorivá válna, megismétlődne” – szögezte le Zonda Balázs.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 846
szavazógép
2019-10-01: Közélet - Fekete Réka:

Még mindig csak Málnáson (Meleg ebéd diákoknak)

Továbbra is csak kísérleti jelleggel és megyénként csupán egy helyi önkormányzatot támogat a kormány, hogy meleg ebédet biztosítson a diákoknak, a többi tanintézményben ebben a tanévben is a tej-kifli-gyümölcs tízórai program működik. Háromszéken egyedül Málnás a kedvezményezett, itt vállalta a községvezetés és az iskola, hogy megszervezik a meleg ebéd biztosítását a helyben tanuló diákoknak.
2019-10-01: Közélet - :

Ittas, jogosítvány nélküli vezetők

Erőteljesen ittas gépkocsivezetőt azonosítottak a rendőrök Bodzafordulón az országúton vasárnap késő délután. Egy gyanúsan közlekedő személygépkocsit leintettek, és az ellenőrzés során kiderült, 61 éves vezetője ivott, leheletében 0,92 mg/l szesztartalmat mértek.