Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bővülhet a sepsiszentgyörgyi közös temető

2019. október 4., péntek, Közélet

Élni szándékszik elővásárlási jogával Sepsiszentgyörgy önkormányzata a közös temető szomszédságában található, magántulajdonban lévő, 2900 négyzetméteres parcella megszerzése érdekében. A terület a helyszűkével küzdő temető részévé válik az adásvétel lezárását követően – döntött tegnap rendkívüli ülésén a városi képviselő-testület.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A vonatkozó határozat értelmében a területet valamivel több, mint 65 ezer lejért szándékszik megvásárolni az önkormányzat. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint ez a parcella csak egy kisebb részét képezi annak a területnek, amelynek megvásárlásáról az önkormányzat már jó ideje tárgyalásokat folytat. A vásár révén számottevően megnövelhetnék a lassan betelő temetőt. A másik két parcella esetében egyelőre nem sikerült dűlőre jutni a tulajdonosokkal. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1131
szavazógép
2019-10-04: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Későn, de gyorsan

Egy nap alatt leaszfaltozták a Bánki Donát utcát Sepsiszentgyörgyön. A tegnap reggeli útlezárás előbb megrökönyödést keltett, mert alig három éve újították fel a központi piachoz vezető, viszonylag rövid, de igen forgalmas utcát, most pedig – épp az őszi befőzések idején – az Ág utca belső szakasza is járhatatlan, délután azonban már látszott, hogy nincs sok tennivaló hátra.
2019-10-04: Világfigyelő - :

A német egységfolyamat nem ért véget

Németország egységének megteremtése nem egyenlő az államiság egységének helyreállításával, és a németek egysége nem egy elért állapot, hanem továbbra is zajló folyamat – mondta Angela Merkel német kancellár tegnap Kielben az újraegyesítés 29. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.