Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Virágos díj Sepsiszentgyörgynek

2019. október 7., hétfő, Közélet

Sepsiszentgyörgy városát is díjazták a Magyar Turisztikai Ügynökség által idén 26. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország versenyen.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az idén első alkalommal erdélyi városok és falvak számára is meghirdetett megmérettetésre összesen 333 település nevezett be, közülük 13 Erdélyből. Sepsiszentgyörgy mellett Csíkszépvíz kapott még díjat. A környezetszépítő verseny fődíját Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete nyerte el, közülük Székesfehérvár és Orfű képviseli Magyarországot jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata májusban nevezett be a megmérettetésre, Antal Árpád polgármester akkor úgy vélte, nem is a lehetséges sikeres pályázás és a vele járó díj miatt döntöttek, hogy versenybe szállnak, a cél inkább az, hogy még több virág díszítse a települést. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-05-24: Élő múlt - Kisgyörgy Zoltán:

A nagyajtai Kriza család (Nemzedékről nemzedékre 13.)

Nem tősgyökeres família Erdővidéken, ugyanis felmenőjük,   Kriza János torockói unitárius vasbányász család fia volt, de mert a karját egy csille leszakította, édesapja úgy gondolta, hogy papnak még jó lesz. Így is lett, és élete végéig Csonka pap néven emlegették. 1808-ban helyezték Nagyajtára, összesen kilenc gyermeke született. Sokáig közszájon forgott a faluban, miszerint ő mentette meg 1848 decemberében a pusztulástól Nagyajtát: „a nagy fehér szakállú aggastyánt papi ruhájában és néhány szláv szó kiejtése után görögkeleti papnak nézték a muszkák, átölelték és átvágtatva a falun tovatűntek”.
2019-10-07: Közélet - :

Átverték a gazdát

Egy csernátoni gazda mezőgazdasági gépet vásárolt Franciaországból.