KarateSiklódi Máté bronzérmes

2019. október 8., kedd, Sport

Október 4–6. között a horvátországi Fiume kikötőváros adott otthont a Croatian Open nemzetközi karateversenynek, amelyre 25 országból közel 2000 sportoló nevezett. A háromnapos korosztályos Európa-bajnoki kvalifikációs megmérettetésre a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club nyolc sportolóval utazott.

  • Vass Hunor és Siklódi Máté
    Vass Hunor és Siklódi Máté

Az MTK Budapest színeiben versenyző sportolók nagy részének sikerült legalább egy győztes mérkőzést vívnia, azonban kiemelkedően teljesített Csorba Ede, aki a junior korcsoportban a -55 kilogrammos súlycsoportban a 7. helyen végzett. A háromszéki karatéka diadalmaskodott az olasz Pietro Pio Califano és a bolgár Jevgenyij Jordanov felett, majd a későbbi aranyérmes szlovák Andrej Tvrdoň jobbnak bizonyult nála, így a bronzéremért harcolhatott, ám a későbbi bronzérmes svájci Tim Scheuer legyőzte a sepsiszentgyörgyi sportolót. Ezüstérmes az olasz Luciano Carmine lett, míg a másik bronzérmet a bolgár Deniszlav Sztojanov gyűjtötte be.

A legeredményesebb háromszéki versenyzőnek Siklódi Máté bizonyult, aki a kadet kategóriában a -63 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet nyert, így két kvalifikációs pontot szerzett. A Vass Hunor irányította sportoló győzött a bolgár Janiszlav Milenkov és a szlovák Samuel Masaryk ellen, majd a későbbi ezüstérmes Timotej Zbodák a szentgyörgyi sportoló fölé kerekedett, így a bronzéremért küzdhetett. A folytatásban az olasz Andrea Cominadri és a magyar Nyiri Gergely is térdet hajtott a háromszéki karatéka előtt, aki megérdemelten állhatott dobogóra. Az első a montenegrói Mikulić Nemanja, míg a másik bronzérmes honfitársa, Andrija Danilovic lett.

Az MTK Budapest mérlege 5 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérem. A magyar csapat legközelebb október 11. és 13. között a Polish Open nemzetközi versenyen vesz részt, amely szintén kiemelt kvalifiká­ciós megmérettetés. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2373
szavazógép
2019-10-08: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága feleség, édesanya, nagymama, anyatárs
és rokon,
KEREKES ANNA
életének 71. évében ­csendesen megpihent.
A temetési szertartás
2019. október 8-án, kedden 14 órakor lesz a kommandói ravatalozóháztól.
A gyászoló család
4314193
2019-10-08: Sport - :

Háromgólos hazai siker (Teremlabdarúgás, II. liga)

Sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a céhes városbeli KSE Futsal, amely vasárnap hazai környezetben 8–5 arányban diadalmaskodott a vendég Marosvásárhelyi VSK csapata ellen a másodosztályos teremlabdarágó-bajnokság 3. fordulójában.