Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. október 8., kedd, Belföld

EGY EGÉSZ FALU GYÁSZOL a szombati, Ialomița megyei közúti szerencsétlenség után: a tíz halálos áldozatból kilenc a Munteni-Buzău nevű településről származik, 8 közülük nő.

Össze­sen 15 gyermek veszítette el az édesanyját. A G4Media.ro helyszíni riportja szerint a balesetben elhunyt nők 22 és 50 év közöttiek, a vidéken nagy a szegénység, nincsenek munkahelyek, ezért mindannyian a 90 kilométerre lévő Bukarestbe ingáztak, ahol a Mega Image üzleteiben dolgoztak. Szombat hajnalban, amikor a szerencsétlenség történt, szintén a munkahelyükre tartottak. (Maszol)

VÁROSI MEDVÉK. Csendőrök és a katasztrófavédelem munkatársainak közbelépésére volt szükség vasárnap és hétfőn Brassóban, Fogarason és Pre­deálon, ahol medvék bukkantak fel lakott területeken. Vasárnap délután Brassó óvárosának közelében láttak egy medvét, Predeálon pedig négy példány is feltűnt az Ursuleţul Szálloda környékén. A hatóságok a Ro-Alert rendszeren figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak. Hétfőre virradó éjszaka Fogaras egyik utcáján filmezett medvét egy arra járó gépkocsivezető. (Agerpres)

DOLGOZIK, BÁR NEM ÉL. Megúszta a bűnügyi felelősségre vonást egy hivatali visszaéléssel megvádolt polgármester, mivel az ügyészség úgy tudja, hogy meghalt. Ehhez képest él és szorgosan dolgozik. Az eset a Botoșani megyei Cristeşti-en történt, ahol egy korábban elbocsátott volt önkormányzati alkalmazott hivatali hanyagság, különböző visszaélések és okirat-hamisítás miatt feljelentést tett Lucian Borfotină polgármester és a község jegyzője ellen. Az elmúlt két évben több polgári peres és bűnvádi feljelentést tett, de semmilyen előrelépés nem történt, így a volt alkalmazott panaszt tett az eljárást folytató igazságügyi szervek ellen, a bíróság pedig igazat adott neki, mivel az ügyészek semmi egyebet nem tettek azon kívül, hogy kihallgatták az elöljárót és a jegyzőt. A bíró emiatt további információt kért az ügyészségtől az ügyről, s meglepő választ kapott. Az ügyészség ugyanis a főügyész aláírásával ellátott válaszában azt közölte: az eljárást szeptember 30-án lezárták, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személy ugyanis elhunyt. Ez valóban nyomós ok lenne egy eljárás lezárására, ha igaz lenne, ám ebben az esetben nem ez történt. (Főtér)

HOL OLCSÓBB? Online élelmiszerár-figyelőt indít október 15-én a Versenytanács, a portál a nagy áruházláncokban forgalmazott 30 ezer termék árának összehasonlítását teszi lehetővé számítógépen vagy okostelefonon. Az adatok a monitorulpreturilor.info oldalon követhetők, ahol jelenleg az üzemanyagárakra vonatkozó információk szerepelnek. A Versenytanács illetékesei azt remélik, hogy az élelmiszerárak összevetésének lehetősége ezeknek az alsóbb tartományok felé történő elmozdulását eredményezi, tekintettel az üzletláncok közötti versenyhelyzetre. (Marosvásárhelyi Rádió)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1168
szavazógép
2019-10-08: Belföld - :

Kivizsgálják a caracali rémet

Pszichiátriai vizsgálatra az országos törvényszéki orvostani intézetbe viszik kedden Gheor­ghe Dincăt – tájékoztattak bírósági források.
2019-10-08: Közélet - Nagy B. Sándor:

Koldusopera-bemutató a színházban

Az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású produkciójának bemutatójára készül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház: Bertolt Brecht Koldusoperáját (Háromgarasos operáját) a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben állította színpadra a társulat Bocsárdi László rendezésében. Az augusztusban Szegeden tartott előadások után a produkció átdolgozott formában, az eredeti szöveghez hűen, három felvonásban kerül bemutatásra Sepsiszentgyörgyön ma 19 órától a színház nagytermében.