Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. október 8., kedd, Belföld

EGY EGÉSZ FALU GYÁSZOL a szombati, Ialomița megyei közúti szerencsétlenség után: a tíz halálos áldozatból kilenc a Munteni-Buzău nevű településről származik, 8 közülük nő.

Össze­sen 15 gyermek veszítette el az édesanyját. A G4Media.ro helyszíni riportja szerint a balesetben elhunyt nők 22 és 50 év közöttiek, a vidéken nagy a szegénység, nincsenek munkahelyek, ezért mindannyian a 90 kilométerre lévő Bukarestbe ingáztak, ahol a Mega Image üzleteiben dolgoztak. Szombat hajnalban, amikor a szerencsétlenség történt, szintén a munkahelyükre tartottak. (Maszol)

VÁROSI MEDVÉK. Csendőrök és a katasztrófavédelem munkatársainak közbelépésére volt szükség vasárnap és hétfőn Brassóban, Fogarason és Pre­deálon, ahol medvék bukkantak fel lakott területeken. Vasárnap délután Brassó óvárosának közelében láttak egy medvét, Predeálon pedig négy példány is feltűnt az Ursuleţul Szálloda környékén. A hatóságok a Ro-Alert rendszeren figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak. Hétfőre virradó éjszaka Fogaras egyik utcáján filmezett medvét egy arra járó gépkocsivezető. (Agerpres)

DOLGOZIK, BÁR NEM ÉL. Megúszta a bűnügyi felelősségre vonást egy hivatali visszaéléssel megvádolt polgármester, mivel az ügyészség úgy tudja, hogy meghalt. Ehhez képest él és szorgosan dolgozik. Az eset a Botoșani megyei Cristeşti-en történt, ahol egy korábban elbocsátott volt önkormányzati alkalmazott hivatali hanyagság, különböző visszaélések és okirat-hamisítás miatt feljelentést tett Lucian Borfotină polgármester és a község jegyzője ellen. Az elmúlt két évben több polgári peres és bűnvádi feljelentést tett, de semmilyen előrelépés nem történt, így a volt alkalmazott panaszt tett az eljárást folytató igazságügyi szervek ellen, a bíróság pedig igazat adott neki, mivel az ügyészek semmi egyebet nem tettek azon kívül, hogy kihallgatták az elöljárót és a jegyzőt. A bíró emiatt további információt kért az ügyészségtől az ügyről, s meglepő választ kapott. Az ügyészség ugyanis a főügyész aláírásával ellátott válaszában azt közölte: az eljárást szeptember 30-án lezárták, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személy ugyanis elhunyt. Ez valóban nyomós ok lenne egy eljárás lezárására, ha igaz lenne, ám ebben az esetben nem ez történt. (Főtér)

HOL OLCSÓBB? Online élelmiszerár-figyelőt indít október 15-én a Versenytanács, a portál a nagy áruházláncokban forgalmazott 30 ezer termék árának összehasonlítását teszi lehetővé számítógépen vagy okostelefonon. Az adatok a monitorulpreturilor.info oldalon követhetők, ahol jelenleg az üzemanyagárakra vonatkozó információk szerepelnek. A Versenytanács illetékesei azt remélik, hogy az élelmiszerárak összevetésének lehetősége ezeknek az alsóbb tartományok felé történő elmozdulását eredményezi, tekintettel az üzletláncok közötti versenyhelyzetre. (Marosvásárhelyi Rádió)

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 174
szavazógép
2019-10-08: Belföld - :

Kivizsgálják a caracali rémet

Pszichiátriai vizsgálatra az országos törvényszéki orvostani intézetbe viszik kedden Gheor­ghe Dincăt – tájékoztattak bírósági források.
2019-10-08: Közélet - Nagy B. Sándor:

Koldusopera-bemutató a színházban

Az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású produkciójának bemutatójára készül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház: Bertolt Brecht Koldusoperáját (Háromgarasos operáját) a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben állította színpadra a társulat Bocsárdi László rendezésében. Az augusztusban Szegeden tartott előadások után a produkció átdolgozott formában, az eredeti szöveghez hűen, három felvonásban kerül bemutatásra Sepsiszentgyörgyön ma 19 órától a színház nagytermében.