Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Orvosi Nobel-díj sejtkutatásért

2019. október 8., kedd, Világfigyelő

A sejtkutatás területén elért eredményeiért két amerikai és egy brit tudós, William Kaelin, Gregg Semenza és Peter Rat­cliffe kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat – jelentették be tegnap a stockholmi Karolinska Intézetben.

  • Forrás: vox.com
    Forrás: vox.com

Az illetékes bizottság indoklása szerint a három tudós annak felfedezéséért részesül a legrangosabb tudományos elismerésben, hogy a sejtek miként érzékelik az oxigénszint változását és hogyan alkalmazkodnak hozzá. A három kitüntetett 9 millió svéd koronával gazdagodik, az összeget egyenlő arányban osztják szét köztük.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1167
szavazógép
2019-10-08: Világfigyelő - :

Kormányt alakíthat Sebastian Kurz

Kormányalakítási megbízást adott tegnap Alexander Van der Bellen osztrák államfő Sebastian Kurznak, a szeptemberi előrehozott parlamenti választáson győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetőjének.
2019-10-08: Közélet - Fekete Réka:

Ahány iskola, annyi megoldás (Szakoktatásról tanácskoztak)

A társadalom problémái garmadával jelentkeznek az oktatásban; a gazdaság meghatározza a szakképzés lehetőségeit; a szakoktatásban képzett szakember nem másodrendű; erősíteni kell az iskolák és vállalkozások együttműködését; szemléletváltás és korai pályaorientáció segíthetne abban, hogy a diákok a nekik megfelelő típusú oktatást válasszák nyolcadik osztály után – ezekről a témákról tanácskoztak a hétvégén Kézdivásárhelyen a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezésében tartott Erdélyi magyar szakképzésfejlesztés – a szakképzés aktuális kérdései elnevezésű konferencián.