Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. október 9., szerda, Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
LÖVÉTEI LÁZÁR LÁSZLÓ Miféle harag című friss verskötetének bemutatójára kerül sor ma 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár szervezésében a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. A József Attila-díjas költő, esszéíró, műfordító beszélgetőtársa Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

GÁLL TÍMEA Kölcsönkért kovász. Kosztoskönyv régi és új tételekkel című könyvét – Ádám Gyula fényképeivel – ismerhetik meg az érdeklődők a sepsiszentgyörgyi LibriM Könyvudvarban (Gróf Mikó Imre utca 7. szám) pénteken 18 órától könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozón. A szerzővel Máthé Kincső, a Friss Fm rádió műsorvezetője beszélget.

Rákóczi-bál Zabolán
Egyedi, hagyományos Rákóczi-bált szervez október 12-én, szombaton 19 órától a Magyar Erdélyért Egyesület és a Székely Polgári Egyesület a zabolai Mikes-kastélyban. A bál kiemelt célja II. Rákóczi Ferenc születésének 343. és erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulójáról való méltó megemlékezés. A bál fellépői: Bekecs néptáncegyüttes, Préda Barna prímás, Szabó Mihály zenetanár (tárogató). Díszvendég: Gergely István ,,Tiszti”, a Csibész Alapítvány elnöke. Házigazda: Gazda Zoltán színművész. Fővédnök: Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő. A bál ideje alatt adományokat gyűjtenek a Segítsünk a rászorulóknak! csoport tevékenységének támogatására. A Rákóczi-emlékév alkalmából tartott bálban a hölgyeknek a hosszú estélyi ruha viselete ajánlott. Az étrendben a megidézett korra jellemző asztali fogások szerepelnek. Bemutatásra kerülnek jellegzetes táncok, köztük egy egyedi, tábortűz körüli tánc is. Érdeklődni, jelentkezni a 0720 998 149-es telefonszámon lehet.

Mesemondó műhelymunka Écsi Gyöngyivel
A Cimborák Bábszínház Kulturális és Ifjúsági Egyesület október 21–22-én a felvidéki Écsi Gyöngyi református lelkész, bábos mesemondó vezetésével mesemondó műhelymunkát szervez háromszéki fiatal pedagógusoknak, illetve október 23–24-én fia­tal bábszínészeknek/színészeknek. Mindkét műhelymunka 2×4 órás, mindennap 17–21 óráig zajlik a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. A részvételi szándékot legkésőbb október 17-ig kell jelezni a peterorsi27@gmail.com e-mail-címre küldött levélben (tartalma: teljes név, elérhetőségek, tanintézmény pontos neve, életkor, rövid motiváció).

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Sepsiszentgyörgyön ma 19 órától a kamarateremben Henrik Ibsen A társadalom támaszai című darabját játsszák Botos Bálint rendezésében.

Zene
NÓTAEST. A sepsiszentgyörgyi Park vendéglőben csütörtökön 19 órától nótaestre várják az érdeklődőket. Meghívott: a marosvásárhelyi Ábrám Tibor. Belépő: 15 lej.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.30-tól Kópé – kanadai–amerikai animációs, vígjáték, családi film, magyarul beszélő és Mosley – kínai–új-zélandi animációs film, románul beszélő; 18.15-től Downton Abbey – angol dráma, magyarul beszélő; 18.30-tól Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) – magyar thriller, dráma, román felirattal; 20.30-tól Volt egyszer egy… Hollywood – amerikai–angol krimi, dráma, thriller, román felirattal és A Wall Street pillangói – amerikai krimi-dráma, román felirattal.
Telefon: 0787 526 102. Honlap: arta.cityplex.ro.

Rádió
MÁRIA RÁDIÓ. A sepsiszentgyörgyi stúdió mai élő adásai: 6 órától napindító gondolatok, 6.15-től zsolozsma – reggeli dicséret a kármelita nővérekkel, 6.40-től Ébredjen a Mária Rádióval, 9 órától Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 9.15-től dicsőséges rózsafüzér, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Előadás az érzelmekről
Dr. Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus Érzelmeink a digitális korban – Párkapcsolattól a gyereknevelésig címmel tart előadást október 17-én 18 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség nagytermében. Az előadó több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásai­val, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival. Előadására a városi kulturális szervezőirodában válthatók jegyek 30 lejért.

Mozgó délután Kézdivásárhelyen
A Zöld Nap Egyesület partnerségben az önkormányzat sportirodájával csütörtökön 16–18 óráig az idei év negyedik Mozgó délutánját szervezi meg a sportcsarnok előterében. A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre egyaránt, amelyet a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérőprogrammal igyekeznek elősegíteni. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz asztaliteniszezni, szaladni, gombfocizni a Puskás Ferenc Gombfoci Klubbal, modellezni a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja szakkörével, és betekintést nyerhetnek Hodor Enikővel a gyermekjógavilágba is. A Zöld Nap Egyesület gyerekfoglalkozást tart, megismertetnek különböző fajátékokat is. A délutáni esemény hangulatát 16.30-tól Pap Ágnes zumba oktató ritmikus mozgása színesíti. Bővebben a zoldnap.info honlapon.

Hitvilág
A BONUS PASTOR ALAPÍTVÁNY ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJÁT szabadult szenvedélybetegek és hozzátartozóik részére Sepsiszentgyörgyön október 18–20. között tartják a Gyöngyvirág utcai református templomban. Jelentkezni október 13-ig lehet a 0265 254 460-as vagy a 0757 489 778-as telefonszámokon, illetve az office@bonuspastor.ro e-mail-címen.

Konferencia a családon belüli bántalmazásról
A kézdivásárhelyi Szentkereszty Stephanie Egyesület és a budapesti ERGO – Európai Regionális Szervezet a nők bántalmazásának megelőzéséről, a családon belüli erőszak kezeléséről rendez konferenciát október 12-én, szombaton 10–14 óráig Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban. A Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Gellén Márton budapesti igazságügyi módszertani irányításért felelős helyettes államtitkár fővédnökségével zajló szakmai tanácskozáson a szakemberek a probléma forrását és megoldását is keresik, és arra ösztönzik az érintetteket, hogy bántalmazott helyzetüket ne tűrjék el csendben, mert így az sosem ér véget, beszéljenek róla s kérjenek segítséget.

Köztisztasági akció az Őrkőn
A GAL Sepsi Egyesület folytatja köztisztasági akciósorozatát az őrkői kőbánya környékén. A Cleanup 3. kiadása október 10-én, csütörtökön 15 órától rajtol az őrkői közösségi háztól (Fehér Ház). Mindenkit szeretettel várnak.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Gróf Mikó Imre utca 6. szám alatti Help Net (telefon: 0367 802 977, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden
JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsadást igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
INGYENES MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ÜGYINTÉZÉS. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–17.30 óráig Aldobolyban, 18–19.30 óráig Illyefalván a kultúrotthonban fogadják az érdeklődőket.
PINCEKLUB. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 18 órától várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót.
TAGDÍJFIZETÉS. A sepsiszentgyörgyi Aranyszívek Nyugdíjas Egyesület szerdánként 11–13 óráig várja tagjait tagdíjfizetésre a Kőrösi Csoma Sándor utcai székházban.
TÁJÉKOZTATÓ TALÁLKOZÓK. Az Alutus Regio Egyesület munkatársai a közeljövőben kiírásra kerülő LEADER-pályázati lehetőségeket ismertetik csütörtökön 11 órától Vargyason a polgármesteri hivatalban, 13 órától Nagybaconban a közbirtokosság székházában.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2019-10-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kézbesítők Európában

Tízezer lakost átlagosan 42 kézbesítő szolgál ki az EU-ban.
2019-10-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával, de a jó Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték
és szerették, hogy a
kézdivásárhelyi
SZÁSZ GÁBOR
életének 72., házasságának 47. évében 2019. október 7-én visszaadta lelkét
Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait 2019. október 10-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a szentkatolnai ravatalozóházból a helyi
temetőben.
A gyászoló család
776