Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaItthon játszik a Sepsi-SIC, idegenben a KSE

2019. október 9., szerda, Sport

Mindkét háromszéki csapat pályára lép a női kosárlabda Nemzeti Liga mai, hétközi fordulójában: a Keleti csoport 3. körében a Sepsi-SIC a Bukaresti Rapidot fogadja, míg a Nyugati csoport nyitófordulójában a Kézdivásárhelyi SE a Marosvásárhelyi Sirius otthonában vendégeskedik. Mindkét találkozót 19 órától rendezik meg.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Keleti csoportban 4 ponttal éllovas Sepsi-SIC a Brassói Olimpia elleni 76–43-as és a Konstancai Phoenix csapatával szembeni 178–31-es diadal után fogadja a Bukaresti Rapidot, amely elvesztette eddigi mindkét bajnokiját. A fővárosi vasutaslányok múlt szerdán 79–57-re kikaptak az Agronómia Bukarest vendégeként, míg szombaton hazai környezetben 65–73 arányban maradtak alul a Brassói Olimpiá­val szemben. A két csapat ez idáig tízszer találkozott egymással, és mindegyik összecsapás a zöld-fehérek sikerét hozta. Legutóbb 2016 januárjában mérkőztek meg, akkor a háromszékiek 86–31-re nyertek. Az esti párharc „pikantériáját” az szolgáltatja, hogy a Rapid rangidős játékosa, Florina Gabriela Stanici (Diaconu) az egykori Sepsi BC közkedvelt kosárlabdázója volt. A Sepsi-SIC–Rapid összecsapásnak a Sepsi Aréna ad otthont. A harmadik forduló további meccsei: Alexandria–Konstancai Phoenix, Brassói Olimpia–Târgoviște, az Agronómia Bukarest pedig szabadnapos.

A Farkas Alpár irányította és a Nyugati csoportban érdekelt Kézdivásárhelyi SE idegenben, a Marosvásárhelyi Sirius vendégeként kezdi meg második élvonalbeli idényét. Az előszezonban a két együttes a megyeszékhelyi Sepsi Kupa kisdöntőjében már farkasszemet nézett egymással, a bő másfél hete lejátszott meccset a céhes városbeliek 60–48 arányban veszítették el. A mérkőzést 19 órától a vásárhelyi városi sportcsarnokban rendezik meg. Az első forduló további mérkőzései: Kolozsvári U–Nagyváradi CSU, Szatmárnémeti VSK–Aradi ICIM. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1166
szavazógép
2019-10-09: Sport - :

Két érem Brassóból (Úszás, Román Kupa)

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SK 16 esztendős sportolója, Maria Raluca Artene (fotó) két bronzérmet nyert az elmúlt hétvégén Brassóban megtartott úszó Román Kupa első kiírásán. A klub másik reménysége, az ugyancsak 16 éves Barabás András két top tizenötös eredménnyel zárta a viadalt. A megmérettetés az utánpótlás és az ifjúsági korú versenyzők mellett a „felnőtteknek” is szólt.
2019-10-09: Sport - :

Négy sportiskolás diadal (Női kosárlabda, Utánpótlás)

A Sepsi ISK U15-ös lánycsapata százszázalékos teljesítménnyel zárta a korosztályos bajnokság selejtező szakaszának első teremtornáját, amelynek Marosvásárhely adott otthont. A Nemes Áron edzette csapat előbb 48–37-re győzte le a házigazda VSK csapatát, majd 74–21-re nyert a Gyergyószentmiklósi ISK és 57–27-re a Brassói Brașovia együttese ellen.