Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Készülnek az influenza elleni oltásra

2019. október 10., csütörtök, Közélet

A háromszéki közegészségügyi igazgatóság több mint 8500 adag influenza elleni védőoltást igényelt az egészségügyi minisztériumtól. Bár az oltási kampány hivatalosan napok múlva kezdődik, eddig mindössze kétszáz dózis oltóanyag érkezett meg a megyébe.

Dr. Sántha Ferenc járványtani főorvos lapunknak elmondta, idén több adag védőoltást kértek, mint tavaly, mert az idei esztendő első két hónapjában az influenza okozta halálesetek miatt pánikszerűen megnőtt az érdeklődés a vakcina iránt. Ennek ellenére úgy értékeli, érthetetlen, hogy a lakosságnak miért csak egy igen kis hányada oltatja be magát, s még a várandós anyák körében is oltásellenes a hangulat. Úgy tervezik, az idén megrendelt adagokból 3500-at krónikus betegek számára biztosítanak, az egészségügyi alkalmazottak körében kilencszázat osztanak szét.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 241
szavazógép
2019-10-10: Közélet - Hecser László:

Az erdővidéki vendégforgalom érdekében

Barót csatlakozhat a Kovászna Megyei Turizmusáért Egyesülethez – adta áldását a városi tanács a Lázár-Kiss Barna András polgármester által előterjesztett tervezetre a legutóbbi ülésen. Az elöljáró úgy véli, az egyesületi tagság hasznot jelent nem csak a város, hanem a környékbeli községek számára is, hiszen annak tevékenysége révén – általa rendezvények érkeznek és pályázatokban vesznek részt – ők is a figyelem középpontjába kerülnek.
2019-10-10: Máról holnapra - Farkas Réka:

Ki veszít a végén?

Sötét, piszkos játék a politika, különösen az, amely a romániai legfelsőbb porondon zajlik, ám az a szenny, amely az elmúlt hetekben a bizalmatlansági indítvány körüli hercehurcával felszínre került, felülmúlt minden elképzelést. A hatalmukba kapaszkodók és a hatalomért küzdők nagy összecsapása mára várható, kimenetele egyáltalán nem borítékolható, azonban az időpont közeledtével egyre látványosabbá válik a minden erkölcsi, etikai normát semmibe vevő, kétségbeesett kapkodás.