Női kosárlabda, Európa-kupaAz Artego Bydgoszcz otthonában kezd a Sepsi-SIC

2019. október 17., csütörtök, Sport

A Sepsi-SIC együttese számára ma a lengyelországi Bydgoszczban rajtol el az Európa-kupa (Ek) 2019/2020-as kiírása a helybeli Artego vendégeként. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek zsinórban harmadszor – összességében negyedszer – neveztek a második számú európai klubsorozatba, amelyet a 2017/2018-as szezonban a playoffban, míg az elmúlt idényben a csoportkörben fejeztek be.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Zoran Mikes edzette Sepsi-SIC csapatának a török Galatasaray, a lengyel Artego Bydgoszcz és a svéd Luleå Basket csapatával kell megküzdenie a női kosárlabda Ek aktuális kiírásának csoportkörében, a zöld-fehérek nemzetközi szereplése pedig Lengyelországban indul. A Sepsi-SIC együttesével a 2015/2016-os szezonban bajnoki címet nyerő, amerikai-szlovén állampolgársággal rendelkező Shante Evanset is foglakoztató lengyel Artego Bydgoszcz számára sem idegen az Ek.

A csapat a tavalyi csoportkört négy győzelemmel és két vereséggel abszolválta, majd a playoffban a cseh Nymburkra mért kettős vereséget, ám a legjobb tizenhat közé jutásért kiírt párharcban kikapott a KSC Szekszárdtól. A Bydgoszcz számára jól rajtolt a mostani lengyel bajnokság, hiszen az első két fordulóban győzni tudtak Tomasz Herkt tanítványai, a csapat azonban a hétvégi harmadik körben vereséget szenvedett a Wisła Kraków csapatától.

Velük szemben a négyszeres román bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC szó szerint menetel a Nemzeti Ligában. Eddigi négy bajnokiját magabiztos játékkal nyerte meg, és vezeti a Keleti csoport rangsorát. A zöld-fehérek tavaly az Ek-ban a török Mersin BSB, a szintén török Orman Genclik és az orosz WBC Jenyiszej csapatával voltak egy csoportban, s egy megnyert és öt elvesztett mérkőzés után már a selejtezők után búcsúztak a sorozattól. Reméljük, hogy ezúttal másképp lesz, és nagyon bízunk abban, hogy mieinknek jobb lábbal és győzelemmel indulnak negyedik európai klubszereplésük sorozatában. Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi-SIC!

Az Artego Bydgoszcz–Sepsi-SIC találkozó ma 19 órakor kezdődik. Az E-csoport másik összecsapása, a Galatasaray és a Luleå Basket közti párharc tegnap lapzárta után ért véget. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1852
szavazógép
2019-10-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

„Küzdöttél, de már nem lehet, csend ölel át, és szeretet.” (Kosztolányi Dezső)
Egy váratlan percben életed véget ért, mint a vihar a rózsát, halál tépte szét. Hosszú útra mentél, búcsút nem intettél, ha elfáradsz hosszú utadon, pihenj meg egy percre,
tekints az itt maradt bánatos szívekre.
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk rokonainkkal, közeli és távoli ismerőseinkkel, hogy a szeretett, drága feleség, jó édesanya, szerető, gondoskodó nagymama, anyós, testvér, sógornő, rokon és jó szomszéd, a bükszádi születésű sepsiszentgyörgyi
BOTH FERENCNÉ
GUBÁS ERZSÉBET
életének 71. évében hosszas, de türelemmel viselt szenvedés után csendesen elhunyt.
Megpihent egy szív, lehanyatlott két kéz, mely fáradhatatlanul küzdött szeretteiért.
Temetése 2019. október 18-án, pénteken 15 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4314348
2019-10-17: Sport - :

Lezárult az online jelentkezés (Atlétika)

Kedd este lezárult az online jelentkezés a Szentgyörgy Félmaraton tizenhetedik kiírására, amely szombaton rajtol a megyeszékhely központjában.