Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. október 28., hétfő, Mi, hol, mikor?

Közös tornaóra és beszélgetés Szabó Katival
Szabó Kati, a háromszéki tornászcsillag október 29–30-án Kovászna megyében találkozik diákokkal, és beszél életéről, pályafutásáról. Október 29-én, kedden 11 órától az olimpikonnal közös tornaóra és beszélgetés várja a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjait az oktatási intézményben, majd 18 órától szülőfalujában, Zágonban a Mikes Kelemen Kultúrotthonban találkozhatnak vele az érdeklődők. Október 30-án, szerdán 11 órától a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum tornatermében közös tornaórán és beszélgetésen vehetnek részt a diákok. 18 órakor Baróton a Rózsa vendéglő rendezvénytermében mesél pályafutásáról, a sikerhez vezető útról, mindennapjairól.

Színház
BEMUTATÓ AZ M STUDIÓBAN. Új produkcióval készül a sepsiszentgyörgyi mozgásszínház: a Variations: No. 1. című előadás rendezője, koreográfusa Ermira Goro, a brit DV8 Physical Theatre előadóművésze. A bemutatóra október 30-án, szerdán 18 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban. Az előadást legközelebb a FLOW3 Fesztiválon játsszák.
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Október 30-án, szerdán 20 órától a kamarateremben Az, amit mondani kell – Kányádi Sándor-est – bemutató előadás. * November 2-án, szombaton 19 órától idén utolsó alkalommal, csökkentett jegyárakkal látható Sepsiszentgyörgyön a Lewis Carroll meseregényei alapján készült Alice című előadás. Ezt követően, november 5-én, kedden 18 órától a Kolozsvári Magyar Operában is bemutatásra kerül a Bocsárdi László által rendezett és a sZempöl Offchestrával együttműködésben színpadra állított nagy méretű zenés produkció.
UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában kedden 13 és 14 órától a J. D. Salinger Zabhegyező című műve alapján készült előadás látható. Jegyár: 15/20 lej.
PESTI MŰVÉSZ SZÍNHÁZ.  Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében október 30-án, szerdán 19 órától Marc Camoletti Boldog születésnapot!, avagy hatan pizsa­mában című vígjátékát játsszák. Jegyár: 30 lej.

Zene
JAPÁN ZENÉSZEK KONCERTJE SEPSISZENTGYÖRGYÖN. Ma 18 órától japán zenészek kamarazene-hangversenye az Árkosi Kulturális Központban. Fellép: Kozue Kanamaru (ének), Kanko Kozsima (klarinét), Rio Szato (zongora), Tomoaki Ito (marimba) és Keiszuke Morita (cselló). A fiatal japán zenészek romániai turnéját a tokiói Román–Japán Zenetársaság patronálja, zenei irányító: Kazuko Simada zenetanárnő. Műsoron: Liszt-, Wolf-, Strauss-, Verdi-, Mozart-, Shinsido-, Brahms-, Popper-művek és hagyományos japán zeneművek. Jegyár: 10 lej.

Hitvilág
REFORMÁCIÓI ÜNNEPSÉG SEPSISZENTGYÖRGYÖN. Ma a szemerjai református templomban 18 órától igét hirdet Dénes Előd református lelkész. Kedden az unitárius templomban 18 órától igét hirdet Müller Loránd református lelkész.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban kedden: 16.30-tól Playmobil: A film – francia–német–amerikai animációs kalandfilm, magyarul beszélő és Jetikölyök – amerikai–kínai animációs vígjáték, románul beszélő; 18.30-tól Fájdalom és dicsőség – spanyol dráma, román felirattal; 18.45-től Demóna: A sötétség úrnője –amerikai családi kalandfilm, román felirattal; 20.45-től A hűséges férfi – francia romantikus vígjáték, román felirattal; 21 órától A Wall Street pillangói – amerikai krimidráma, magyarul beszélő.

Vetítések a Magmában
A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. szám) idén negyedik alkalommal szervez vetítéseket a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál gyerekfilmes versenyprogramjából. Érdeklődő csoportok jelentkezését a 0736 063 924-es telefonszámon, valamint a studio@magmacm.ro e-mail-címen várják. A belépés díjtalan. Családoknak és egyéni érdeklődőknek november 2-án 11, 16 és 18 órától vetítenek.

Cs. Bogáts Dénes-emlékest
A Szemerja és Görgő Egyesített Közbirtokosság Cs. Bogáts Dénes-emlékestet rendez október 29-én, kedden 18 órától Sepsiszentgyörgyön a József Attila utca 4. szám alatt, a Szotyori–Nagy-kúria konferenciatermében. Meghívottak a Székely Nemzeti Múzeum jelenlegi és volt munkatársai, történészek, kutatók. Közreműködik Krecht Emese és tanítványai.

Mozgásművészet
Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Kulturális Alapítvány Táncstúdiójában, az Olt utca 1. szám alatt a 2019–2020-as új évad tanfolyamai­ra várják október 30-ig az érdeklődőket. Jelentkezni személyesen lehet munkanapokon 17–19 óráig. A következő kurzusok indulnak: klasszikus balett, kortárs tánc (8 éves kortól), társasági táncok az IDFSC nemzetközi táncprogram előírásai szerint diákoknak és felnőtteknek kezdő és haladó szinten (keringők, tangó, szamba, salsa, rumba, csacsacsa, jive stb.), lakodalmi táncok (a fiatal pár, az örömszülők felkészítése a különleges alkalomra), privát tréning (személyre szabott alakformálás). Új mozgásformák: klasszikus balett és modern tánc felnőtteknek, Ágó-GYM – speciális alakformáló mozgásrendszer nőknek, moderntánc-oktatás diákoknak stílusonként, bellydance fitnesz és meditációs torna (minden korosztálynak). Érdeklődni a 0722 233 774-es telefonszámon lehet. További információk a Facebookon: @liveartdancestudio.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Nicolae Iorga utca 20. szám alatti Sensiblu (telefon: 0267 312 049, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. 8.30–16 óráig ma Haralyban és Gelencén, kedden Ojtozban, szerdán Szentkatolnán, csütörtökön Dálnokban szünetel az áramszolgáltatás.
IVÓVÍZ. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy ma 10–15 óráig javítási munkálatok miatt felfüggeszti az ivóvíz-szolgáltatást Kézdivásárhelyen a Fortyogó és Papp Mihály utcában. A munkálatok befejezése után a szolgáltatott ivóvíz zavaros lehet.
A PRO WALDORF EGYESÜLET meghívására ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskolában tart előadást Forgács Erzsébet, a Szadai Meseház Waldorf Óvoda pedagógusa Szülők szerepe az ünnepeken címmel. Ezt követően szintén a vendégpedagógus vezetésével szociális festésen vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvény A sepsiszentgyörgyi Waldorf-közösség programjai című pályázat keretében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Támogatásával valósul meg.
AZ ANGYALOK ÉS ARKANGYALOK HETE egy vallási hovatartozástól független, nemzetközi rendezvény. Minden évben október végén, november elején zajlik a világ több országában. Célja, hogy segítsen az embereknek kilépni a mindennapi élet problémáiból és meglátni a mindenhol jelen levő angyali szépséget, jóságot és szeretetet. Sepsiszentgyörgyön október 27. – november 3. között az előadások naponta 18 órától a Míves Házban zajlanak. A belépés ingyenes.
INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATOT vehetnek igénybe a magyarságuk miatt diszkriminációt elszenvedők. Érdeklődni a 0741 568 527-es telefonon lehet.
KÉZIMUNKAKÖR. A Háromszéki Fürge Ujjak Kézimunkakörbe a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órára várnak minden kézimunkázni (kötni, horgolni, hímezni stb.) szerető fiatalt és időset.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és szerdán 17.30-tól balett és kortárs tánc diákoknak, 19 órától kezdő társaságitánc-tanfolyam felnőtteknek. Telefon: 0722 233 774.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 8 órától aerobik felnőtteknek, 9 órától aerobik nyugdíjasoknak, 17 órától aerobiktánc óvodásoknak Kelemen Szende vezetésével, 19 órától aerobik felnőtteknek, 20 órától aerobik férfiaknak. Telefon: 0722 243 234.
LELKI SEGÉLY TELEFONON. Sepsiszentgyörgyről is hívható az erdélyi telefonos és internetes lelkisegély-szolgálat, amelynek szakembereihez hétköznap 19–23 óráig fordulhatnak a 0754 800 808-as normál díjas telefonszámon. A névtelenül igénybe vehető szolgáltatás online is működik, az internetes tanácsadás a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com címen érhető el.
MÉRÉS. A Kovászna Megyei Vöröskereszt minden hétfőn 16–18 óráig vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint-mérést végez a kovásznai művelődési ház épületében. Érdeklődni a 0742 391 320-as telefonon lehet.
VISSZAVÁLTHATÓ JEGYEK. Aki valamilyen okból kifolyólag nem tudta visszaváltani az elmaradt sepsiszentgyörgyi Korda György–Balázs Klári-életműkoncertre a jegyét, megteheti október 30-ig, szerdáig a román színház pénztáránál.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2250
szavazógép
2019-10-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

„Aki szeretteinek szívében él, az nem hal meg,
csak távol van.”
Hatalmas és mérhetetlen fájdalommal tudatjuk, hogy a drága, jóságos férj, édesapa, nagyapa, testvér, keresztapa, rokon, szomszéd és ismerős, a sepsibükszádi születésű
id. FARKAS ÁRPÁD
78 éves korában visszaadta lelkét Teremtőjének.
Utolsó földi útjára 2019. október 29-én, kedden 13 órakor kísérjük a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
1393
2019-10-28: Magazin - Nagy D. István:

Nagykorúság előtt a kolbászfesztivál

Tizenhetedik kiadásához érkezett a Háromszéki, idéntől már Székelyföldi Kolbászfesztivál. A megyei önkormányzat által a több száz csapatot megmozgató békéscsabai kolbászfesztivál mintájára életre hívott  gasztroturisztikai rendezvénynek november 16-án a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportterem ad otthont. A szervezők szélesíteni szeretnék a résztvevők körét, ezért egyebek mellett csökkentették a nevezési díjat. A megmérettetést, mint korábban is, több kulturális és szórakoztató rendezvény kíséri, ezekről az elkövetkezőkben tájékoztatnak.