Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. október 29., kedd, Mi, hol, mikor?

Cs. Bogáts Dénes-emlékest
A Szemerja és Görgő Egyesített Közbirtokosság Cs. Bogáts Dénes-emlékestet rendez ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a József Attila utca 4. szám alatt, a Szotyori–Nagy-kúria konferenciatermében. Meghívottak a Székely Nemzeti Múzeum jelenlegi és volt munkatársai, történészek, kutatók. Közreműködik Krecht Emese és tanítványai.

Közös tornaóra és beszélgetés Szabó Katival
Szabó Kati, a háromszéki tornászcsillag október 29–30-án Kovászna megyében találkozik diákokkal, és beszél életéről, pályafutásáról. Ma 11 órától az olimpikonnal közös tornaóra és beszélgetés várja Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjait, majd 18 órától szülőfalujában, Zágonban a Mikes Kelemen Kultúrotthonban találkozhatnak vele az érdeklődők. Október 30-án, szerdán 11 órától a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum tornatermében közös tornaórán és beszélgetésen vehetnek részt a diákok. 18 órakor Barótra látogat, ahol a Rózsa vendéglő rendezvénytermében mesél többek között pályafutásáról, a sikerhez vezető útról, mindennapjairól.

Közös tornaóra és beszélgetés Szabó Katival
Szabó Kati, a háromszéki tornászcsillag október 29–30-án Kovászna megyében találkozik diákokkal, és beszél életéről, pályafutásáról. Ma 11 órától az olimpikonnal közös tornaóra és beszélgetés várja Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjait, majd 18 órától szülőfalujában, Zágonban a Mikes Kelemen Kultúrotthonban találkozhatnak vele az érdeklődők. Október 30-án, szerdán 11 órától a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum tornatermében közös tornaórán és beszélgetésen vehetnek részt a diákok. 18 órakor Barótra látogat, ahol a Rózsa vendéglő rendezvénytermében mesél többek között pályafutásáról, a sikerhez vezető útról, mindennapjairól.

Grúz nemzeti est
Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében ma 18 órától a Zöld Nap Egyesület szervezésében grúz nemzeti estet tartanak. Az est házigazdája Salome Pirtskhelava, az Environment és a projekt grúz önkéntese lesz. A résztvevők megismerkedhetnek többek között az ország kultúrájával, történelmével, nyelvével és hagyományaival. A belépés díjtalan.

Színház
BEMUTATÓ AZ M STUDIÓBAN. Új produkcióval készül a sepsiszentgyörgyi mozgásszínház: a Variations: No. 1. című elő­adás rendezője, koreográfusa Ermira Goro, a brit DV8 Physical Theatre előadóművésze. A bemutatóra szerdán 18 órától kerül sor a Háromszék Tánc­stúdióban. Az előadást legközelebb a FLOW3 Fesztiválon játsszák.
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Az, amit mondani kell címmel a Kányádi Sándor-est bemutatóját szerdán 20 órától tartják a Kamarateremben. A 90 éve született Kányádira emlékezve a költő verseiből, és önvallomásaiból szőttek össze emlékestet a Tamási Áron Színház színészei: Benedek Ágnes, Fekete Mária, Gajzágó Zsuzsa, P. Magyarosi Imola, Nemes Levente, Pál Ferenczi Gyöngyi, Szalma Hajnalka és Vass Zsuzsanna.
UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában ma 13 és 14 órától a J. D. Salinger Zabhegyező című műve alapján készült előadás látható. Jegyár: 15/20 lej.
VENDÉGJÁTÉK. Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében szerdán 19 órától Marc Camoletti Boldog születésnapot, avagy hatan pizsa­mában című vígjátékát játssza a Pesti Művész Színház. Rendező: Márton András. Jegyár: 30 lej.

Tánc
A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES A banda című előadását október 31-én, csütörtökön 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban játssza. Rendező-koreográfus: Könczei Árpád.
NÉPZENE- ÉS NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ. A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány szervezésében november 8–9-én 31. alkalommal rendezik meg a népzene- és néptánctalálkozót Sepsiszentgyörgyön. A rendezvény fő programsorának a Sepsi Aréna ad otthont november 9-én, ahol gazdag, minőségi kínálattal várnak minden korosztályt. A rendezvény programjaira a központi jegyirodában (telefon: 0267 312 104), a biletmaster.ro oldalon, illetve a helyszínen vásárolhatnak jegyeket az érdeklődők.

Zene
GITÁRKONCERT. Az Árkosi Kulturális Központ rendkívüli gitárkoncertet szervez szerdán 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bástya-házban. Fellép: Beke István (Kolozsvár), Girán Péter (Magyarország) és Tóth Álmos (Magyarország). Műsoron: York-, Tarrega-, McKee-, Dyens-, Fernandez-, Pena-, Gianola-, Haddad-, Scarlatti-, Granados-, Pavlovits- és De Falla-művek. Belépő: 10 lej.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma 16.30-tól Playmobil: A film – francia–német–amerikai animációs kalandfilm, magyarul beszélő és Jetikölyök – amerikai–kínai animációs vígjáték, románul beszélő; 18.30-tól Fájdalom és dicsőség – spanyol dráma, román felirattal; 18.45-től Demóna: A sötétség úrnője – amerikai családi kalandfilm, román felirattal; 20.45-től A hűséges férfi – francia romantikus vígjáték, román felirattal; 21 órától A Wall Street pillangói – amerikai krimidráma, magyarul beszélő.  Telefon: 0787 526 102.

Hitvilág
REFORMÁCIÓI ÜNNEPSÉG SEPSISZENTGYÖRGYÖN. Ma az unitárius templomban 18 órától igét hirdet Müller Loránd református lelkész. Szerdán a vár­templomban 18 órától igét hirdet Kovács István unitárius lelkész.

Párbeszéd a Magmában
A Párbeszéd a játék, a művészet és a kísérletezés fontosságáról és szükségességéről az iskola terében című projekt kezdeményezőjével, Irina Bălannal (Kortárs Művészeti Kör, Aknavásár) és Lea Rasovszky művészeti oktatóval (MATKA) találkozhatnak az érdeklődők a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Szabadság tér 2. szám alatt. A belépés díjtalan.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Nicolae Iorga utca 20. szám alatti Sensiblu (telefon: 0267 312 049, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. 8.30–16 óráig ma Ojtozban, szerdán Szentkatolnán, csütörtökön Dálnokon szünetel az áramszolgáltatás.
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyvtárában (Kós Károly út 6. szám). Telefon: 0727 273 056.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774; Face­book: @liveartdancestudio.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőséggel küzdőket) és hozzátartozóikat várják ma Sepsiszentgyörgyön 18 és 20 óra között a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonszámon lehet.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától stepaerobik. Telefon: 0722 243 234.
ASZTALITENISZKLUB. Sepsi­szentgyörgyön a Szemerja negyedbeli Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
VISSZAVÁLTHATÓ JEGYEK. Aki valamilyen okból kifolyólag nem tudta visszaváltani az elmaradt sepsiszentgyörgyi Korda György–Balázs Klári-életműkoncertre megvásárolt jegyét, megteheti október 30-ig, szerdáig a román színház pénztáránál.
JEGYVÁSÁRLÁS. Az Andrei Mureşanu Színháznál keddtől péntekig naponta 16–18 óráig jegyet lehet vásárolni a budapesti Vonósok Kamarazenekar erdélyi turnéjának november 4-i és a Sentimental Journey, Opra Monica és a Castelani Zenekar november 15-i sepsiszentgyörgyi előadására. Érdeklődni a 0745 589 214-es telefonon lehet.
HUMORPINCE. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában szerdán 18 órától várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót.
KÖZVILÁGÍTÁS. Sepsiszentgyörgy önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a 0751 586 462-es telefonszám áll rendelkezésükre, hogy a közvilágítással kapcsolatos gondokat bejelentsék hétfőtől vasárnapig a nap 24 órájában bármikor. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy ne éljenek vissza a lehetőséggel, hanem csakis valós problémák, illetve sürgősség esetén telefonáljanak.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2250
szavazógép
2019-10-28: Belföld - :

Halasztott kormányalakítás

November 4-ére tűzte ki hétfőn az új kormány beiktatásáról szóló bizalmi szavazást a parlament házbizottsága. Ezen a héten csak a miniszterjelöltek parlamenti meghallgatását szervezik meg a szakbizottságokban.
2019-10-29: Sport - :

Négy bajnoki cím a sepsiszentgyörgyi bringásoknak (Pályakerékpározás)

Szombaton és vasárnap második alkalommal rendezték meg a bolgár Plovdivban a pályakerékpáros román országos bajnokságot, amelyről a sepsiszentgyörgyi bringások négy bajnoki címmel tértek haza. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC színeiben versenyző Szabó Norbert új országos csúccsal győzedelmeskedett sprintben és az 1 kilométeres időfutamon, de emellett keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny) sem talált legyőzőre. Rajta kívül a szintén szentgyörgyi Bartha Csaba nyakába került még bajnoki aranyérem, miután a Bukaresti Steauával sikerült megnyernie a 4000 méteres üldözéses csapatversenyt.