Forma–1Hamilton győzött Mexikóban

2019. október 29., kedd, Sport

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Mexikói Nagydíjat, és tovább növelte az előnyét a pontversenyben. Hatodik vb-címét azonban a brit pilóta még nem biztosította be.

  • Fotó: Getty Images
    Fotó: Getty Images

A 34 éves versenyzőnek ez az idei tizedik, egyben pályafutása 83. futamgyőzelme, Mexikóvárosban 2016 után másodszor diadalmaskodott. Hamilton mögött a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája végzett másodikként, míg a dobogó alsó fokára Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője állhatott fel.

A rajtnál az első sorból indult Charles Leclerc és Vettel megtartotta az első két helyet, mögöttük Hamilton és Max Verstappen vívott nagy csatát. A két versenyautó egy pillanatra össze is ért, néhány másodpercre mindkettő elhagyta az aszfaltot, emiatt Hamilton az ötödik, Verstappen a nyolcadik helyre esett vissza. Néhány körrel később egy előzési manőver közben Verstappen autóján megsérült a jobb hátsó gumi, és a defekt miatt a holland pilótának idő előtt kellett a bokszba hajtania kerékcserére.

A negyvenedik körben még mindig Leclerc vezetett, mögötte azonban már Hamilton volt a második, Alexander Albon pedig a harmadik. A negyedik pozícióban Vettel, az ötödikben Bottas száguldott. Leclerc a 43. körben hajtott be másodszor is új gumikért a bokszba. Negyven körön át használt gumikkal a versenyt végül Hamilton nyerte meg, a nyomában pedig Vettel, Bottas és Leclerc haladt át a célvonalon.

A vb a hétvégén a texasi Austinban folytatódik az Egyesült Államok Nagydíjával.

A vb-pontversenyek élmezőnye 18 futam után: * pilóták: 1. Lewis Hamilton 363 pont, 2. Valtteri Bottas 289, 3. Charles Leclerc 236, 4. Sebastian Vettel 230, 5. Max Verstappen 220 * csapatok: 1. Mercedes 652 pont, 2. Ferrari 466, 3. Red Bull 341, 4. McLaren 111, 5. Renault 73.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1458
szavazógép
2019-10-29: Sport - :

Szatmár–Sepsi-SIC meccs a legjobb nyolc között (Női kosárlabda, Román Kupa)

Hétfő délben a Román Kosárlabda-szövetség székházában kisorsolták a női kosárlabda Román Kupa negyeddöntőinek mérkőzéseit: a címvédő Sepsi-SIC a Szatmárnémeti VSK csapatát, míg a Kézdivásárhelyi SE a Kolozsvári U együttesét kapta ellenfeléül.
2019-10-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájó szívvel tudatjuk, hogy a drága édesanya, nagymama, dédnagymama, testvér, rokon, a csíkszentdomokosi születésű uzoni
BALÁZS BORBÁLA
(szül. OPRA)
életének 93. évében hosszas, de türelemmel viselt betegség után 2019. október 27-én csendesen elhunyt.
Temetése 2019. október 29-én, kedden 13 órakor lesz az uzoni ravatalozóházból a katolikus temetőben.
Pihenése legyen csendes,
emléke áldott.
A gyászoló család
4314523