Református hírnökA boldogság lélekből fakad - Sepsiszentgyörgyön járt Nick Vujicic

2019. október 31., csütörtök, Vélemény

Október 24-én, csütörtök délelőtt tartott előadást városunkban Nick Vujicic nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner. Már 10 órakor hosszasan kígyózott a sor a Sepsi Aréna előtt, fiatalok és idősek, egészségesek és fogyatékkal élők egyaránt türelmetlenül és izgatottan várták, hogy végre élőben láthassák a karok és lábak nélkül született embert.

Mielőtt színpadra lépett volna, két keresztyén zenekar fokozta a hangulatot, majd Soltész Miklós, a magyar kormány egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Papp Szabolcs, a magyarországi Nem Adom Fel Alapítvány képviselője köszöntötte a mintegy négyezres tömeget, illetve az előadót.

Nick Vujicic, akinek színpadra érkezését nagy tapsvihar fogadta, elmesélte: gyerekként sokáig nagy hátránynak érezte, hogy nincsenek végtagjai. Eleinte az édesanyja sem tudta elfogadni, társai csúfolták, kiközösítették, nem találta helyét a világban, ezért fel akarta adni. Kamaszkorára annyira elkeseredett, hogy öngyilkosságon is gondolkodott.

A mélypontból a hit ereje segítette ki. Hit által rájött: nem az a legfőbb dolog, hogy fizikailag mije van vagy mije nincs az embernek, hanem az, hogy mi van a lelkében. Elő­adásának tehát legfőbb mondanivalója az volt, hogy a boldogság nem a végtagokban rejlik, nem a fizikai épségben, testi egészségben lakozik. Az igazi boldogság a lélekből fakad. Istennek minden emberrel célja van. Feladatot és egyben lehetőséget kaptunk tőle mindannyian! Ezért, ha hozzá fordulunk, imában tőle kérünk, akkor ad: kapunk tőle elegendő reményt, hitet, erőt, hogy kiteljesedhessen az életünk még a reményvesztett helyzetekben is!

Nick Vujicic világnak hirdetett üzenete és egész élete példaértékű lehet mindannyiunk számára!

Marosi Tünde

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 539
szavazógép
2019-10-31: Vélemény - :

Reformáció ünnepére (Református hírnök)

Emlékezünk… mi mindig emlékezünk. Hőseinkre, hőstettekre. Nemrég az aradi vértanúkra, az elmúlt héten az ’56-os forradalom önfeláldozó alakjaira, ma pedig a reformációra és annak főszereplőire.
2019-10-31: Vélemény - :

Bruno Ferrero: A két favágó (Református hírnök)

Az erdőben egymás mellett dolgozott két favágó. Óriási erdő volt, hatalmas fákkal, sokat kellett dolgozniuk a favágóknak. Mindketten egyformán jól kezelték a fejszét, de a munkamódszerük nem egyezett: az első kitartó munkával vágta a fát egész nap, egyik vastag törzset a másik után döntötte ki. Ritkán tartott szünetet, és akkor is csak rövidet. A másik favágó minden órában hosszabb időre megpihent.