Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Református hírnökA boldogság lélekből fakad - Sepsiszentgyörgyön járt Nick Vujicic

2019. október 31., csütörtök, Vélemény

Október 24-én, csütörtök délelőtt tartott előadást városunkban Nick Vujicic nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner. Már 10 órakor hosszasan kígyózott a sor a Sepsi Aréna előtt, fiatalok és idősek, egészségesek és fogyatékkal élők egyaránt türelmetlenül és izgatottan várták, hogy végre élőben láthassák a karok és lábak nélkül született embert.

Mielőtt színpadra lépett volna, két keresztyén zenekar fokozta a hangulatot, majd Soltész Miklós, a magyar kormány egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Papp Szabolcs, a magyarországi Nem Adom Fel Alapítvány képviselője köszöntötte a mintegy négyezres tömeget, illetve az előadót.

Nick Vujicic, akinek színpadra érkezését nagy tapsvihar fogadta, elmesélte: gyerekként sokáig nagy hátránynak érezte, hogy nincsenek végtagjai. Eleinte az édesanyja sem tudta elfogadni, társai csúfolták, kiközösítették, nem találta helyét a világban, ezért fel akarta adni. Kamaszkorára annyira elkeseredett, hogy öngyilkosságon is gondolkodott.

A mélypontból a hit ereje segítette ki. Hit által rájött: nem az a legfőbb dolog, hogy fizikailag mije van vagy mije nincs az embernek, hanem az, hogy mi van a lelkében. Elő­adásának tehát legfőbb mondanivalója az volt, hogy a boldogság nem a végtagokban rejlik, nem a fizikai épségben, testi egészségben lakozik. Az igazi boldogság a lélekből fakad. Istennek minden emberrel célja van. Feladatot és egyben lehetőséget kaptunk tőle mindannyian! Ezért, ha hozzá fordulunk, imában tőle kérünk, akkor ad: kapunk tőle elegendő reményt, hitet, erőt, hogy kiteljesedhessen az életünk még a reményvesztett helyzetekben is!

Nick Vujicic világnak hirdetett üzenete és egész élete példaértékű lehet mindannyiunk számára!

Marosi Tünde

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 882
szavazógép
2019-10-31: Vélemény - :

Reformáció ünnepére (Református hírnök)

Emlékezünk… mi mindig emlékezünk. Hőseinkre, hőstettekre. Nemrég az aradi vértanúkra, az elmúlt héten az ’56-os forradalom önfeláldozó alakjaira, ma pedig a reformációra és annak főszereplőire.
2019-10-31: Vélemény - :

Bruno Ferrero: A két favágó (Református hírnök)

Az erdőben egymás mellett dolgozott két favágó. Óriási erdő volt, hatalmas fákkal, sokat kellett dolgozniuk a favágóknak. Mindketten egyformán jól kezelték a fejszét, de a munkamódszerük nem egyezett: az első kitartó munkával vágta a fát egész nap, egyik vastag törzset a másik után döntötte ki. Ritkán tartott szünetet, és akkor is csak rövidet. A másik favágó minden órában hosszabb időre megpihent.